Başbakanı bekliyor

Doğu ve Güneydoğu’nun bu alanda en büyük tesisi olan Diyarbakır-Elazığ yolu üzerindeki kapalı spor salonu açılışa hazır.

Başbakanı bekliyor
Salonun açılışını 2 Haziran’da Başbakan Erdoğan yapacak. Başbakanın 33 bin kişlşk stadın temelini de atması bekleniyor.

VALİ SON HALİNİ İNCELEDİ Vali Mustafa Toprak, 2 Haziran 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde açılışını yapması beklenen 6 bin kişilik “Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu”nu ziyaret etti ve son çalışmaları yerinde inceledi.

 Vali Toprak, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut ile birlikte, bitme aşamasına gelen ve Başbakan Erdoğan’ın 2 Haziran 2012 tarihinde Diyarbakır ziyaretinde açılışını yapması beklenen 6 bin 500 kişilik “Çok Amaçlı Spor Salonu”nu ziyaret etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Seyrantepe’deki arazisinin yanında inşa edilen spor salonunun temeli 2009 yılında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Diyarbakır milletvekillerinin katılımıyla atılmıştı. Toplam 24 bin metrekare alan üzerinde ve 8 bin 600 metrekare kapalı alanda inşa edilen Çok Amaçlı Spor Salonu ve tesisleri, Diyarbakır ve bölgenin en büyük spor salonu olma özelliğini taşıyor.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA Uluslararası müsabakalara uygun inşa edilen ve basketbol, hentbol, voleybol gibi salon sporların rahatlıkla icra edilebileceği salonda, kompleks içerisinde bulunan 3 adet antrenman salonunda ise güreş ve uzak doğu sporları olarak tabir edilen karate, judo, tekvando, kickboks gibi spor dallarında, genç sporcular antrenman imkanı bulabilecek. Salonda ayrıca VIP Salonu, Basın Odası, Kafeterya ve çok sayıda Soyunma-Duş Odaları bulunuyor. İlk etapta 5 bin kişilik olarak tasarlanan Çok Amaçlı Spor Salonu daha sonra yapılan değişiklikle ek kapasite eklenerek 6 bin kişiliğe çıkarıldı.

Vali Toprak, açılışına sayılı günlerin kaldığı salondaki ve çevresindeki çalışmaları yerinde inceledi ve tespit ettiği eksikliklerin giderilmesi için ilgililere talimat verdi.

Toprak, daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut ile birlikte müdürlüğe ait diğer Antrenman Salonunda görevlilerle Badminton ve Basketbol oynadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz