Amedspor Karate Takımı’ndan uluslararası başarı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Amedspor, 9 ülkeden 700 sporcunun katıldığı 28.Boğaziçi Uluslararası Karate Turnuvası’nda ikinciliği göğüsledi.

Amedspor Karate Takımı’ndan uluslararası başarı

Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olan 28.Boğaziçi Uluslararası Karate Turnuvası’na iki sporcu ile katılan Amedspor, turnuvadan ikincilikle döndü. Amedspor, genç bayanlar 48 kilogram kategorisinde Sevda Artık ve genç bayanlar 53 kilogramda Nurpelda Sırançkan’la turnuvaya katıldı. Genç bayanlar 48 kiloda mücadele eden Amedspor Karete Takımı sporcularından Sevda Artık ilk turu bay (maç yapmadan) geçerken, ikinci turda Avrupa ikincisi ve Dünya üçüncüsü Sakaryalı rakibi Hümeyra Beyaz Ünlüsoy’u 4-0 yendi. 3. turda ise 2014 yılı Türkiye şampiyonu İstanbullu rakibi Büşra Yıldızı eleyerek finale kaldı. Final de İstanbullu rakibiyle beraber kalan Artık, hakem kararıyla ikinci oldu.

Daha çok çalışacağız ve kazanacağız

Maç sonucunda değerlendirmeler de bulunan Artık, çok üzgün olduğunu belirterek hakem kararını eleştirdi. Artık, “Çok zorlu maçlar sonunda finale kadar çıktık. Finalde berabere kaldık. Çok iyi mücadele ettiğimi düşünüyorum. Hakem kararının lehimize olmasını bekliyorduk; ama olmadı. Önümüzdeki oyunlarda daha çok çalışacağız amacımız sadece kazanmak” diye konuştu. Turnuvanın ardından kente dönen oyuncularla buluşan Amedspor Salon Sporları Sorumluları Serdal Savaşçı, Soran Haldi Mızrak ve Dilan Yumlu, alınan başarıdan memnuniyetlerini dile getirerek, sporcuları tebrik etti. Uluslararası başarı kazanmanın önemini vurgulayan Serdal Savaşçı, sporcuların bu motivasyonla ilerde daha büyük başarılara imza atacaklarını kaydetti. Savaşçı, sporculara Amedspor forması vererek başarılarının devamını diledi.

Kaynak: Spor Merkezi

Çok Okunan Haberler