Amatör maçta kavga

Zonguldak'ta amatör küme futbol maçında çıkan kavgaya polis biber gazıyla müdahale etti. Maçta, 3'ü futbolcu 5 kişi gözaltına alındı.

Amatör maçta kavga

Birinci Amatör Küme Ereğli grubunda, Kandilli Belediyespor-Bayatspor arasında Ereğli Beyçayırı stadında yapılan maçta, misafir takımın 3-1 üstünlüğü sürdüğü sırada maçın son dakikalarında ev sahibi takımdan Selahattin kırmızı kart gördü.

Yan hakeme tepki gösteren futbolcu Selahattin'e, takım arkadaşlarının da destek vermesi üzerine tartışma çıktı. Tartışmaya taraftarların da katılması üzerine hakemler soyunma odasına kaçtı.

Polis ekipleri, yaşanan tartışmayı yatıştırmaya çalıştığı sırada Bayatspor ile Kandilli Belediyespor'lu oyuncular arasında kavga çıktı.

Kavgaya müdahale eden polis ekipleri, biber gazı kullanarak futbolcuları birbirinden uzaklaştırdı.

Çıkan olaylar nedeniyle ev sahibi takımdan futbolcular Kenan Şahin, Sabahattin ve Selahattin Çankaya ile taraftarlardan Muhammet Arslan ile Tuncay Aydın gözaltına alındı.

Gözaltına alınan futbolcular ile taraftarlar ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

İfadelerinin ardından Şahin ile Çankaya kardeşler ve taraftar Arslan, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakılırken, Aydın'ın polise mukavemetten yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Olayların yatışmasının ardından maç ertelendi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz