4 büyüklerden ortak forma! Afet bölgesi için bir kez daha el ele...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan deprem felaketi sonrasında Afetzedelere yardım elini uzatmak için adeta seferber olan 4 büyükler, ortak bir projeyi daha hayata geçirmek için kolları sıvadı.

4 büyüklerden ortak forma! Afet bölgesi için bir kez daha el ele...

Türkiye’deki deprem felaketi sonrası tüm ülkede seferberlik ilan edildi. Ezeli rakipler deprem bölgesine en iyi şekilde destek olmak için ortak hareket ederken Türk sporunun 4 devi, afetzedeler için ortak bir projeyi daha hayata geçirmek için kolları sıvadı.

BEŞİKTAŞ'IN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Beşiktaş, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde ağır hasarlara neden olan depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyası için toplanan malzemeleri afet bölgelerine göndermeye devam ediyor. Vodafone Park’taki yardım toplama çalışmalarına birçok vatandaş da destek veriyor. Onlarca tırlık yardım malzemesini depremden etkilenen bölgelere ulaştıran Siyah Beyazlılar, taraftar ve vatandaşların destekleriyle yardıma muhtaç insanların imdadına yetişiyor. Dün kulübün resmi internet sitesinden bir bilgilendirme mesajı yayınlandı.

'YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ'

Bildiride, “Depremin neden olduğu yaraları hep birlikte saracağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları günden güne değişiklik arz etmektedir. Yardımların afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik olması büyük öneme sahiptir. Vodafone Park Deprem Yardım Merkezi’nin ihtiyaç malzemeleri kabul etmeye devam ettiğini hatırlatır, güncel listeyi bilgilerinize sunarız: Bebek maması, biberon, maske (FFP-2 / FFP-3), yanık kremi, işçi eldiveni, nevresim takımı, havlu, kadın pedi, uzatma kablosu, pişik kremi” denildi.

ÇADIR KENTLER KURULDU

Beşiktaş futbol akademi, deprem bölgesine çadır kentler kurdu. Konuyla ilgili olarak kulüpten yapılan bilgilendirmede, “Kulübümüz, depremin neden olduğu yaraları sarmak, afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş Futbol Akademi, depremzede vatandaşlarımıza tahsis edilmek üzere Antakya ve Kahramanmaraş’ta çadır kentler kurdu” ifadeleri kullanıldı.

İSKENDERUN SARI LACİVERT!

Fenerbahçe ve taraftarlar, ilk günden beri afet bölgesine destek olmak için çalışmaları sürdürüyor. Kulüp, önceki gün yaptığı açıklamada şu anda en acil ihtiyacın çadır olduğunu duyurmuştu. Sarı-Lacivert Derneği, bunun için hemen harekete geçti. Fenerbahçe Yöneticisi Sertaç Komsuoğlu’nun başkanlığını yaptığı dernek, İskenderun Kaymakamlığı ile iletişime geçti. Kaymakamlığın koordinasyonuyla ‘Fenerbahçe Sarı Lacivert’ çadır kentinin kurulması için çalışmalara başlandı. Buna göre belirlenecek alanda, Sarı-Lacivert Derneği’nin öncülüğünde 100 çadır, seyyar tuvaletler ve seyyar duşların bulunacağı bir çadır kent oluşturulacağı açıklandı.

SAYI 200'E YÜKSELTİLDİ

Hemen ardından dernek başkanı Sertaç Komsuoğlu, barınma ihtiyacının çok yüksek olduğunu dile getirerek çadır sayısının 200’e yükseltildiğini duyurdu. Ayrıca burada bir süre seyyar mutfak sayesinde depremzedelere sıcak yemek dağıtımı da yapılacak. Kulüp ve derneklerin, benzer projeleri depremden etkilen en diğer şehirlerde de hayata geçirecekleri öğrenildi.

'GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE ÇALIŞMAYA DEVAM'

Fenerbahçe Kulübü, Ülker Stadı’nda afetten etkilenenlere destek için kurulan yardım merkezinde çalışan görevlilerin fotoğrafını paylaştı. Yapılan açıklamada, “Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından Afet Bölgesi Yardım Kampanyamız’a katılan, gönüllü olarak çalışan her bir vatandaşımız, iyi ki varsınız. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince çalışmaya devam” ifadeleri kullanıldı. Kulüplerimizin oluşturduğu yardım merkezlerine, diğer takım taraftarları da koşarak destek vererek büyük bir dayanışma örneği gösterdi.

GALATASARAY'DA ÖNCELİK ÇADIR VE BARINMA

Galatasaray Kulübü, depremzedeler için çadır ve barınma ihtiyacı konusunda destek bekliyor. Bu konuda girişimlerini sürdüren Sarı-Kırmızılılar, dün resmi siteden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Galatasaray Spor Kulübü olarak bölgedeki barınma ihtiyacına, yaşam konteynerleri ulaştırarak destek vereceğiz. Destek olmak isteyen tüm vatandaşlarımız bağışlarını kulübümüzün hesap numaralarına yapabilirler."

Kaynak: Spor Merkezi