Özellikle de sosyete aleminde kullanılan sülük tedavisinde tek hastaya tek sülük açıklamasını uzmanlar açıkladı. Bir çok kişide kullanılan sülüğün hepatit hastalığından başlayarak daha bir çok hastalığın bulaşmasına kadar yol açabileceğini ifade etti
Hepato Bilio Pankreatoloji Derneğince düzenlenen "13. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresinde geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif tıp uygulamalarında yer alan sülük tedavisi gündeme geldi.
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sosyete klinikleri" olarak bilinen yerlerde sülük tedavisinin yeniden moda haline geldiğini söyledi.Güzellik merkezleri ve alternatif tıp uygulaması yaptığını söyleyen bazı yerlerde sülük tedavisinin yeni bir şeymiş gibi yansıtıldığını aktaran Ünal, önemli bir uyarıda bulunarak şöyle konuştu.
"Sülüklerin bir insanda kullanıldıktan sonra başkasında kullanılmaması gerekiyor. Ancak bunu hiçbir şekilde garanti edemezsiniz. Sülükleri bir müddet beklettikten sonra başka hastalarda da kullanmak isterlerse, insandan insana hepatit B ve hepatit C hastalıklarının geçmesi kolaylaşır."Ünal, uygulamanın kontrol altına alınması ve bunu yaptıranların dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
Genel Bilgiler :
Sülüklerin medikal alandaki ilk kliniği yaklaşık 2500 yıl önce kurulmuştur… Mikro cerrahide ve plastik cerrahide Tedavi edilecek bölgede küçük bir ısırıkla işe koyulan bu küçük omurgasız hayvan kanı emerken salğıladıgı enzimler sayesinde vücudun kan dolaşımını sağlar. Mikro cerrahide ve plastik cerrahide kullanımı yaygınlaşan bu hayvanlar özellikle mikro cerrahi uzmanlarınca "MADEN" olarak tasvir edilirler. İngilizler Sülüğe: CANLI ECZANE adını takmışlardır… Tedavi Edici Özellikleri Hasta ve yara şekilleri ne olursa olsun Tıbbi Sülükler doğal iç güdüleri ve vücutlarında barındırdıkları enzimleri birleştirerek uyguladıkları tedavilerde aklınıza gelebilecek bir çok vakada başarılı sonuçlar elde etmektedirler. Sülük tedavisinin faydalı olduğu bazı alanlar ...Miğren ve her türlü Baş Ağrısı, Göz hastalıkları İktidarsızlık, Cinsel güç arttırıcı etki ( Afrodizyak )
Üreme organı rahatsızlıkları ve Kısırlık Varis Sivilce, İrin, Egzema, Sedef Epilepsi çeşitleri Kulak hastalıkları Yüksek tansiyon Romatizmal hastalıklar Kalp ve Damar hastalıkları Felç, Kısmi felç Kollestrol Troid 'e bağlı şişmanlık Hormonel bozukluklar ve buna bağlı şişmanlık Astım ve Bronşial hastalıklar Kangren, Yanık vakaları, Hemoroid (Bagsur), İyileşmeyen yaralar ve Ameliyat izleri Ve daha bir çok hastalıkta kullanılmaktadır...Kaynak: Diyarbakır Söz