Sağlık Bakanı Koca açıkladı: MHRS'de yeni dönem

'Onaylı Randevu Sistemi'nin pazartesi günü hayata geçeceğini duyuran Sağlık Bakanı Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek" açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: MHRS'de yeni dönem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor" açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Koca, Bakanlıkta düzenlediği "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nda, sağlık yöneticileri ve yazılım mühendisleri olarak sağlık hizmeti almayı kolaylaştıracak bir altyapı kurduklarını belirtti.

PAZARTESİ BAŞLIOR
MHRS'nin, telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde yepyeni bir özellik kazandığını, modifiye edildiğini aktaran Koca, şunları ifade etti:

"Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var, 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları.

ÖNCELİK TALEP BIRAKAN HASTALARDA OLACAK
Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır. Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsizliği sebebiyle, şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz. Boş kalan her bir randevuda, sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik, talep bırakan hastalarda olacak."

Onaylı Randevu Sistemi sayesinde, birçok branşta hastanın talebine 24 saat içinde cevap verebileceğine işaret eden Koca, "Bu yeni sistemden, beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi içinse Randevu Koordinasyon Merkezini devreye alıyoruz. Bu merkezin faaliyetlerini şahsen takip edeceğim" diye konuştu.

Koca'nın açıklamalarından diğer başlıklar ise şöyle: 

"Kullanılan her 100 kutu ilacın 51'i ülkemizde üretiliyor. Hedefimiz ihtiyacımız olan aşıların tamamının Türkiye'de üretilmesidir. Kuduz, su çiçeği ve Hepatit A aşıları teknoloji aktarımı ile ülkemizde üretilecek.

Nadir hastalıklar için 'hücre ve gen merkezini' kuruyoruz.

Geçen yıl yaklaşık 23 milyon kişi aldığı randevulardan en az birine gelmedi. Gelinmeyen randevu sayısı 81 milyon.

'2 DAKİKADA BİR RANDEVU' GÖRÜNTÜLERİNİ YALANLADI
Ortalama her hekim arkadaşımıza günde 42 randevu açıyoruz. Dolayısıyla her 10 dakikada bir randevu açıyoruz. Bir görüntü servis edilerek 1-2 dakikada bir hasta bakılıyor gibi bir durum oluşturuldu. Bu gerçek değil. "

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler