Diyarbakır'da ismi iğne skandalına karışan özel hastaneye Sağlık Bakanlığından soruşturma

Tansiyon şikayetiyle özel hastaneye giden, 68 yaşındaki Abdullatif Ekinci, vurulan iğneyle sakat kaldı, açtığı bir çok dava red edilirken, Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Ekinci’nin hastane hakkında açtığı ceza ve tazminat davaları, reddedilmişti.

Diyarbakır'da ismi iğne skandalına karışan özel hastaneye Sağlık Bakanlığından soruşturma

Diyarbakır’da tansiyon rahatsızlığı nedeniyle baygınlık geçiren Abdullatif Ekinci, Özel Bağlar Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Burada kendisine yapılan iğne sinir damarlarına denk gelince bacağında güçsüzlük hissi oluştu.

Acil görevlilerine şikâyetini iletse de görevliler bu durumun geçici olduğunu söyleyip yaşlı adamı taburcu etti. Ekinci’nin sağ bacağındaki ağrılar giderek şiddetlendi. Bacağındaki güç ve fonksiyon kaybı giderek arttı.

Yaşlı adam, sinir damarına denk gelen iğne nedeniyle bacağında kalıcı sakatlığa yol açan hastane sahipleri, yöneticileri ve ilgili personel hakkında suç duyurusunda bulundu.

TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

Savcılık, olayın taksirle yaralama suçu olduğunu, hastane yönetimi ile başhekimin olayda sorumluluğu olmadığını belirterek hastane sahipleri ve idarecilerin ifadelerini bile almadan takipsizlik kararı verdi. Ekinci, soruşturmanın genişletilmesi talebiyle takipsizlik kararının kaldırılması için Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Ancak mahkeme bu talebini reddetti.

HİZMET KALİTESİNE GÜVENEREK GİTTİM

Ceza soruşturmasından sonuç alamayan Abdullatif Ekinci bu kez tüketici mahkemesine kendisini sakat bıraktığını ileri sürdüğü hastane yönetimi hakkında dava açtı. Eşinin vefat etmesi nedeniyle bakıma muhtaç olduğunu belirten Ekinci, maddi ve manevi tazminat istedi. Mahkeme kusur oranı belirlemek için dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

TEKNİĞE UYGUN YAPILSA BİLE SİNİRDE HASAR OLUŞABİLİR

ATK raporunda, sağ bacakta sinirin etkilendiğinin enjeksiyon nöropatisiyle uyumlu olduğu belirtildi. Enjeksiyonların tekniğine uygun yapılması halinde bile her türlü özene rağmen doku içi yayılım ile sinir hasarı oluşabileceğine dikkat çekildi. Ağrı kesici iğne talimatı veren hekimin yaptırdığı işlemin tıp kurallarına uygun olduğu ifade edildi.

MAHKEME DAVAYI REDDETTİ

Mahkeme bu rapor üzerine Abdullatif Ekinci’nin tazminat davasını reddetti. Yaşlı adam, sakatlığına yol açan hastane yönetimi lehine verilen kararla ilgili bu kez Bölge istinaf Mahkemesine başvurdu.

Ekinci’nin olayının kamuoyuna yansımasından sonra Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık İl Sağlık Müdürlüğü'ne talimat verip Bağlar Hastanesi hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Sağlık Müdürlüğü de, ilgili hastane hakkındaki tahkikatı yürütmesi için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doç Dr. Öner Avınca’yı muhakkik tayin etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sakat bırakılan Abdullatif Ekinci, disiplin hukuk birimine ivedilikle davet edilerek olayla ilgili ifadesi alındı. Ekinci ifadesinde, “Ani tansiyon düşüklüğü ile yere düştüm. Arkadaşlar beni haberim olmadan Özel Bağlar Hastanesi Acil Servisi'ne götürmüşler. Ben sedyede uzanırken bir doktor ile hemşire gelip yüzümü yıkadı. O sırada doktorun elinde bir iğne vardı. Hemşireye verip bu iğneyi yap dedi. Hemşire bana iğneyi yapınca sinir damarıma denk geldi ve sakat kaldım. Bir gün sonra Özel Bağlar Hastanesinin Fizik Tedavi doktoruna gittim. Bana 5/3 ayak kaybı raporu verdi. 4-5 tane rehabilitasyon merkezine gidip tedavi oldum. Kullandığım bütün ilaçları kendi şahsi paramla aldım. Doktor muayene ücretlerini de kendi cebimden ödedim. Ayağım halen sakattır ve çok kötü şekilde ağrılar ve acı çekiyorum. Başka insanlar da sakat kalmasın diye hastane yönetiminden şikayetçiyim” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler