Denizli'de 3 günlük minik Elif'e beyin soğutma yöntemi ve bağırsak ameliyatı yapıldı!

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde, bağırsakları göğüs boşluğunda doğduğu için beynine oksijen gitmeyen Elif Gökçe Kurt, doğumundan 3 gün sonra ameliyatla sağlığına kavuştu. 25 günlükken taburcu edilen bebeği kucağına alan ailenin mutluluğu yüzüne yansıdı. Denizli'de 3 günlük minik Elif'e beyin soğutma yöntemi ve bağırsak ameliyatı yapıldı!

Denizli'de 3 günlük minik Elif'e beyin soğutma yöntemi ve bağırsak ameliyatı yapıldı!

Acıpayam İlçesi'nde yaşayan 31 yaşındaki Huri ve 34 yaşındaki Duran Kurt çiftinin bebeği Elif, 25 gün önce bağırsakları göğüs boşluğunda doğunca beyni oksijensiz kaldı. Özel hastanenin yenidoğan servisine getirilen Elif bebeğe, üç gün 'hipotermi' olarak adlandırılan beyin soğutma yöntemi uygulandı. Sonrasında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde Elif bebeğe, bağırsak ameliyatı yapıldı. Hayata tutunmayı başaran Elif bebek, doğumundan 25 gün sonra annesinin kucağında taburcu edildi.

ANNE: ÇOK KORKTUM

Kızını sağlıklı bir şekilde kucağına almanın sevincini yaşadığını belirten anne Huri Kurt şunları anlattı:

"Bebeğim doğduğu an nefes alamayınca çok korktum. Acıpayam'dan Denizli'ye hastaneye geldik. Çaresizdik. Yenidoğan ünitesindeki herkes seferber olarak hemen Elif Gökçe'yi tedavi altına aldılar. Ben kızımın iyi olacağına hep inanıyordum. Eşim de ben de çok yıprandık. Ama şuan kızımızı kucağımıza aldık ve tüm zorlukları unuttuk."

Tedaviyi uygulayan Doç. Dr. Osman Öztekin, "Anne karnında veya doğum sırasında oksijensiz kaldıkları için ölüm, zihinsel veya bedensel engelli olma riski yüksek olan bebeklerde gelişebilecek olumsuzluklar, 'hipotermi' olarak adlandırılan beyin soğutma yöntemiyle en aza indirilebilir. Bu tedaviye doğum sonu mümkün olan en kısa sürede başlanmasıyla sonuçlar daha yüz güldürücü olabilir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler