Çanakkale Biga ilçesinde Biga Devlet Hastanesi’nde sağlık memuru çalışanı akşam saatlerinde evinde av tüfeği ile intihar ederek canına kıydı
Çanakkale'nin Biga ilçesinde devlet hastanesinde görev yapan bir sağlık memuru, evinde av tüfeği ile intihar etti.
Edinilen bilgiye göre, Biga Devlet Hastanesi'nde sağlık memuru olarak görev yapan evli ve iki çocuk babası Sebahattin B. (45), bu 'akşam saat 20.00' sıralarında, av tüfeğini alarak evinin yatak odasında girdi. Bu sırada mutfakta yemek yapan eşi, duyduğu silah sesi üzerine gittiği yatak odasında, kocasını kanlar içinde yerde gördü. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile çalıştığı hastaneye kaldırılan Sebahattin B.'nin hayatını kaybettiği belirlendi.
Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Biga, Çanakkale ilinin kendi adıyla anılan yarımadada kurulmuş, merkeze 90 km uzaklıkta, toplam nüfus açısından Çanakkale'nin en büyük ilçesidir. Doğuda Gönen, batıda Lapseki, güneyde Çan, kuzeyde ise Marmara Denizi ile çevrilidir. İlçe nüfusu 86.483, ilçe merkezinin nüfusu 49.600'dir.
İlçenin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Bununla birlikte tarıma dayalı sanayi gelişmekte olan sektörlerden biridir. İlk kurulan sanayi tesisi Gümüşçay beldesindeki DEMKO Demirci Konservecilik A.Ş. Salça fabrikasıdır.Ayrıca Türkiye'nin en büyük sanayi topluluklarından birisi olan (İçdaş) başta Demir Çelik olmak üzere çeşitli sektörlerdeki üretim tesislerini, Mobilya alanında ülkemizin büyük gruplarından (Doğtaş) mobilya üretim tesislerini, (YTS Yalçın Tesisat Mlz.San.Tic.A.Ş.)de plastik üretim ve ambalaj malzemeleri tesislerini bu ilçenin sınırları içinde kurmuştur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Biga Meslek Yüsek Okulu'da ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. 4000'i aşkın öğrenci sayısı ile fakülte ilçenin ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır.
Şehir merkezi Balıkkaya adı verilen bir tepenin eteklerinde kurulmuştur, denizden ortalama yüksekliği 38 metre olan ilçede yükseklik bu tepe ile 200 metreyi bulur. İlçenin bugünkü yüzölçümü 1331 km²'dir. İlçe Büyük İskender'in kıyılarında savaştığı Biga Çayı (Kocabaş ya da Granikos) ile ikiye bölünmüştür. İki yakayı birleştiren iki büyük köprü ile birlikte belediye hudutları içinde irili ufaklı 8(sekiz) köprü bulunur. İlçe merkezinin denize kıyısı yoktur. Şehir merkezini boydan boya kateden ve Çanakkale tarafından şehre girildiğinde başlayan İstiklal Caddesi, şehir merkezinde Çan Caddesi adını alarak ilçenin Çan karayolu çıkışına kadar uzanır.Şehir neredeyse bu cadde üzerinde kuruludur denilebilir. Eski yerleşim yeri bu güzergâh üzerinde gelişimini sürdürürken sonradan eklenen ve aslında kendine özel ekonomik merkezleri olan Şirintepe mahallesi ile Bursa karayoluna doğru gelişim göstermiş,son yıllardaki toplu yapımlarla Çanakkale ana karayolunun güneyinde de Toki ve Ortur yerleşim yerlerinin inşasıyla şehir imar açısından daha büyük bir alana sahip olmuştur.
Kaynak: Diyarbakır Söz