Biyonik kulakla yaşama döndüler

Ameliyatla sağlıklarına kavuşan 30 çocuk ve aileleri yapılan bir etkinlikle bir araya getirildi.

Biyonik kulakla yaşama döndüler

Dicle Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Kliniği tarafından "Biyonik Kulak Ameliyatı" yapılan çocukların yaşam kalitelerinin nasıl değiştiğini görmek, kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Dicle Üniversitesi Sosyal Tesislerde etkinlik düzenlendi.

BİYONİK KULAK TAKILDI

Biyonik Kulak Ameliyatı olan çocuklar tarafından çeşitli gösterilerin de yapıldığı etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Dalı Doktorları, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan ve ameliyat olan çocuklar ve aileleri katıldı. Dicle Üniversitesi Hastanesi KBB kliniğinde son bir buçuk yıl içerisinde 55 çocuk biyonik kulak ameliyatı gerçekleşerek, yapılan ameliyat sonrası çocukların duyma duyu organları işlevli hale getirildi. Ameliyat sonrası çocuklar özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim almaya başladı ve bu çocuklar halen eğitimlerine devam etmekte, topluma kazandırılmaya çalışılıyor. Eğitim sürecinde bu çocuklara konuşma eğitimi veriliyor ve çeşitli etkinliklerle sosyal gelişimleri sağlanmaya çalışıyor.

SAĞLIKLARINA KAVUŞTU

Dicle Üniversitesi'nde ameliyat olan 30 çocuk ve ailelerinin Dicle Üniversitesi Havuz Başı Salonu'nda bir araya getirildiği etkinlikte ameliyatları gerçekleştiren öğretim görevlilerine teşekkürde bulunan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, "Bizler için çok güzel ve özel bir gündür. Daha önce konuşamayan çocuklarımızın şu an her birinin duygularını ifade etmesi çok anlamlı?. 55 çocuğumuzun konuşuyor, işitiyor olması bizi çokça memnun etti. Bu hayırlı bir hizmettir. İnşallah Diyarbakır'ımız bir sağlık merkezi haline gelecektir" dedi.

SARAÇ, MUTLU BİR GÜNDEYİZ

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç yaptığı konuşmada, "Gerçekten mutlu bir gün yaşıyoruz. Çocuklarımızın güzellikleri bizleri çok duygulandırdı. Hedefimiz tabii ki bu tür çözülmez zannedilen aslında çözümü olan tedavileri gerçekleştirebilmektir. Üniversite hastaneleri olarak yönetime geldiğimizde kısa süre içerisinde yapılmayan pek çok ameliyatlar artık yapılır hale geldi. Özellikle sadece belli merkezlerde yapılan ameliyatlar, operasyonlar hastanelerimizde yapılır hale geldi. Bunlardan biride bugün burada bizzat şahit olarak çocuklarımızın gelişimine tanık oluyoruz, yaşıyoruz. Bizim arzumuz bu tür çocuklarımıza her türlü desteği verebilmektir" dedi.

OYUN OYNUYORLAR, ŞİİR OKUYORLAR

Oyun oynayan ve şiirler okuyan minikler hayata sımsıkı tutunduklarını gösterdi. Ameliyat öncesi duymayan, konuşamayan çocuklar havuz başında düzenlenen etkinlikte palyaço ile müzik eşliğinde türkü söyledi, şiir okudular, müzik eşliğinde halay çekip dans ettiler. Çocuklar gönüllerince eğlenirken aileleri de bu mutluluk tablosu önünde sevinç gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz