Bakan Özer, Gaziantep'teki temasları kapsamında Şahinbey ilçesi İbn-i Sina Mahallesindeki İbn-i Sina Anaokulu’nun açılışına katıldı.
İbn-i Sina Anaokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Bakan Özer, Türkiye'de 20 yıl içerisinde eğitim ve öğretim alanında çok önemli yatarımlar yapıldığını belirtti.
Yapılan yatırımlar sonrası çocukların eğitime erişiminin kolaylaştırıldığını ifade eden Özer, kısa bir süre içerisinde bu yatırımların okullaşma oranlarının yükselmesine etki ettiğini vurguladı.
“SON 20 YILDA EĞİTİMDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”
Son yıllarda sadece bina ve derslik yapmadıklarını, aynı zamanda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak için de önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Özer, “2000'li yıllarda 500 binler seviyesinde olan öğretmen sayısı bugün 1,2 milyona ulaştı. Yani bugün eğitim sistemimizde görev yapan öğretmenlerin yaklaşık yüzde 75'i son 19 yılda eğitim sistemine dahil oldu. Diğer alanlardaki gibi eğitimde de bu devasa dönüşüm güçlü bir liderlik gerektiriyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde son 20 yıl, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren eğitim tarihine damgasını vuran en kritik dönem olmuştur. Ben sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime her zaman öncelik verdiği için bütçelerde en büyük payı her zaman eğitime ayırdığı için hem şahsım hem de camiam adına en içten şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“ARTIK TÜRKİYE ÖĞRETMENİNE MAHSUS KANUNUNUN OLDUĞU ENDER ÜLKELERDEN BİR TANESİ”
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eğitim paydaşlarının en büyük özlemi olduğunu belirten Özer, şunları söyledi:
“354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, bu ülkede 1960'lı yıllardan itibaren eğitim camiasının, eğitim paydaşlarının en büyük özlemiydi. Yani öğretmenliğe mahsus bir kanunun olması ve burada kariyer merkezli öğrenmenin kişisel gelişimini, mesleki gelişimini sürekli yönlendiren bir sistematiğin kurgulanması, hakikaten en son 1-3 Aralık'ta yapmış olduğumuz 20’inci Milli Eğitim Şurası'na kadar bütün şuralarda ayrıntılı ele alındı. Allah'a şükür 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle TBMM'ye sevk edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu, 4 Şubat'ta TBMM'de kabul edildi, 14 Şubat'ta da yasalaştı. Öğretmenlik Meslek Kanunu, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın öğretmenlere verdiği değerin en önemli göstergelerden bir tanesi. Artık Türkiye öğretmenine mahsus kanunun olduğu ender ülkelerden bir tanesi oldu.”
“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU'NUN ÖĞRETMENLERİMİZE HAYIRLI, UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM”
Dün itibariyle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun uygulanmasıyla ilgili yönetmelik taslağını kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Özer, “Tüm öğretmenlerimizden, eğitim paydaşlarından görüşlerini almak için 1 aylık bir süre belirledik, 15 Mart'ta gelen görüşleri değerlendirerek taslağa son şeklini vererek inşallah yayınlayacağız. Öğretmenlerimizin adaylık kaldırma, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlikle ilgili tüm süreçlerini de ayrıntılı bir şekilde tanımlama imkanımız olacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun tüm öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Kaynak: Diyarbakır Söz