Yaz, taziye ziyaretinde

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı çatışmada ölen Alyamaç ile Taş ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Yaz, yine arazi anlaşmazlığında kuzenleri tarafından öldürülen Kan ailesine mensup iki kardeşin de, taziyesine katıldı.

Yaz, taziye ziyaretinde

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, bir süre önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Bismil ilçesinde 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

ALYAMAÇ VE TAŞ AİLELERİ

Önceki gün Diyarbakır’a gelen Yaz, ilk olarak Bismil ilçesinde geçtiğimiz günlerde arazi anlaşmazlığı yüzünden Alyamaç ailesinden 5, Taş ailesinden de 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak, ailelere başsağlığı dileğinde bulundu. Taş ve Alyamaç aileleriyle tek tek görüşen Yaz, aile fertlerine sulhun sağlanması yönünde çağrıda bulundu. Yaz bir daha böylesi acı hadiselerin yaşanmaması için, herkesin görev üstlenmesi gerektiğini belirterek, barışın ve sulhun sağlanması için mücadele edilmesini istedi.

KAN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Öte yandan, Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki arazi anlaşmazlığı nedeniyle merkez  Bağlar ilçesindeki bir markette karşılaşan Kan ailesine mensup kuzenlerden iki kardeşin, kuzenleri tarafından öldürülmesi nedeniyle Yaz, aileye başsağlığı ziyaretinde bulundu. Yaz ve beraberindekiler Adıyaman ailesine de taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler