(Video) Erdoğan ve Putin görüşmesi dünya basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

(Video) Erdoğan ve Putin görüşmesi dünya basınında

Uluslararası medya kuruluşları, görüşmeyi yakından takip ederek, son dakika gelişmelerini okurlarıyla paylaştı.

Guardian, Erdoğan'ın, Türk ve Rus heyetleri arasındaki görüşmelerin verimli geçtiğini ve Rus mevkidaşı Putin ile Suriye ve Ukrayna'daki gelişmeleri görüşeceğini söylediğini aktardı.

Görüşmenin detaylarının canlı anlatıldığı Al Jazeera'nin haberinde, Putin'in, Erdoğan'a Moskova ile Ankara arasındaki ticari ve ekonomik bağları ilerletecek bir anlaşma imzalamayı umduğunu söylediği belirtildi.

Foreign Policy dergisi, "Erdoğan, Suriye operasyonu için Putin ile görüştü." diye yazdı.

Associated Press, Ukrayna ve Suriye konularının, Rusya'da Erdoğan-Putin görüşmesinin gündem maddelerinin başında gelmesinin beklendiğini aktardı.

Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın iki haftadan biraz fazla bir süre içinde ikinci kez bir araya geldiğini belirten Reuters, tahıl koridoru anlaşmasının, NATO üyesi Türkiye'nin her iki tarafla diplomatik temaslarının önemini vurguladığı notuna yer verdi.

Rusya basınından Kommersant, Putin'in "Avrupalı ortaklar, gazımızın Avrupa pazarına kesintisiz geçişini sağladığı için Türkiye'ye minnettar olmalıdır." ifadesini vurguladı.

Avrupa'ya Rus doğalgazı sağlamanın en önemli hatlarından olan Türk Akım'la ilgili Putin'in sözlerini paylaşan TASS haber ajansı, Rus liderin "Erdoğan'ın Ukrayna tahılının deniz yoluyla ihracatını organize etmedeki başarılarına dikkat çektiğini" hatırlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz