(Video) CHP'de koltuk krizi sürüyor

Yerel seçimler öncesi parti yönetiminde taze kan isteyen değişimciler Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet ediyor.

(Video) CHP'de koltuk krizi sürüyor

Yerel seçimler öncesi parti yönetiminde taze kan isteyen değişimciler Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet ediyor. Kelam Kılıçdaroğlu'nun seçim hezimeti sonrası değişim seslerine kulak tıkaması ise parti içinde krize neden oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in başlattığı değişim hareketi CHP'de Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir programa katılan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel, seçimin kaybedildiğini ve gereğinin yapılması gerektiğini dile getirdi. Programda kendisine sorulan sorulara net cevaplar veren Özgür Özel, partideki durumu Sezen Aksu'nun "Masum değiliz hiçbirimiz" şarkısı ile özetlemek istediğini belirterek, "Kaybettik gereğini yapmak lazım. Sıkışınca Milli Mücadele'den, Atatürk'ten bahsederek alkış alarak ilerlenemez" dedi.

CHP içinde gitgide parti içi demokrasinin azaldığını, denge ve denetleme mekanizmalarının zayıfladığı süreçler yaşandığını ifade eden Özel, kaybedilen seçim sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz