'Tutuklu milletvekilleri biran önce özgür kalmalı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, tutuklu milletvekillerinin bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları gerektiğini söyledi.

'Tutuklu milletvekilleri biran önce özgür kalmalı'

Güler, tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay adına İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından İzmir Kitap Fuarı'nda oluşturulan ''Balbay'a Özgürlük'' standında, Balbay'ın kitaplarını imzaladı.

Güler, burada yaptığı açıklamada, Türkiye tarihinde ilk kez vekilleri hapiste bulunan bir TBMM ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Balbay, mazbatasını almış bir vekil ve hapiste. Oysa kitapları var ve okuyucularıyla buluşmak istiyor. TBMM'de davasını savunmak istiyor. Tutuklu milletvekillerinin bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları gerekir ki Türkiye bu ayıptan kurtulsun ve parlamenter demokrasi ayakları üzerinde bir kez daha durmayı başarabilsin.''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, tutuklu milletvekilleri konusunda muhalefet partileriyle yaptığı görüşmelere ilişkin bir soru üzerine Güler, CHP'nin seçimlerin hemen ertesinde TBMM'de genel anlaşma önerisini sunduğunu, konuyla ilgili önerilerini bir kez daha gündeme getireceklerini belirtti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz