'Türkiye'de fakir daha fakir olmuştur'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye'nin özellikle son 10 yılda, ''zenginin daha zengin, fakirinse daha fakir olduğu bir ülke haline dönüştüğünü'' savundu.

'Türkiye'de fakir daha fakir olmuştur'

Akkaya, yazılı açıklamasında, geçtiğimiz günlerde İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın açıkladığı bir raporun, Türkiye'nin içinde bulunduğu hakça paylaşım sorununun ne kadar ciddi bir boyutta olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Rapordan örnekler veren Akkaya, şunları kaydetti:

''Bütün veriler, tartışmaya yer bırakmayacak şekilde, tek bir şeyi ispatlıyor, Türkiye, özellikle son 10 yılda, zenginin daha zengin, fakirinse daha fakir olduğu bir ülke haline dönüşmüştür. AKP hükümetinin, seçilmiş veriler ve kurgulanmış rakamsal sonuçlar üzerinden oluşturduğu ekonomik tablo, yalanı esas almaktadır. Büyüme olarak kamuoyuna pazarlanan şey, topyekun halkın refahının artması değil, toplumun sadece en zengin kısmının paradan para kazanması ya da AKP'nin haksız rant sağlaması sonucu ortaya çıkan bir yanılsamadır. Çiftçi daha fakir, işçi daha fakir, aileler daha fakirdir. Esnaf borçlu, işadamları borçlu, sanayiciler daha da borçludur. Üstüne üstlük, işsizlik Türkiye tarihinin en olumsuz tablosunu ortaya koymaktadır. Üzülerek söylemeliyim ki, AKP yönetimi, belirttiğimiz sorunları çözme iradesinden yoksundur.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz