Teşkilat Karıştı

Görevden alındı alınacak denilen Ak Parti İl Teşkilatındaki gerilim yeni bir boyut kazandı. Başkan Aydın’ın tutumundan rahatsız olan 6 yönetim kurulu üyesi görev bıraktı. Yeni yönetim listesi oluştururken, istifaların devam edebileceği iddia edildi.

Teşkilat Karıştı

AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatında uzun süredir beri yaşanan görüş ayrılıkları dün istifa ve görev değişiklikleriyle yeni bir boyut kazandı. Uzun yıllar Ak Parti’de görev yapan isimlerin aralarında bulunduğu 6 il yönetim kurulu üyesi, İl Başkanı Şerif Aydın’ın tutumundan rahatsızlıklarını dile görev bıraktı. Önümüzdeki günlerde yeni istifaların gelebileceği konuşulurken, Ak Parti İlçe Koordinatörlerinde de görev değişikliği oldu.

GÖREV BIRAKAN İSİMLER

İl Başkanı Şerif Aydın’la bir süredir görüş ayrılığı içerisinde olan İl Genel Sekreteri Hasan Çakar, İl Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Hüseyin Denli, İl Teşkilat Başkanı Serap Akbaş, İl Ekonomi İşleri Başkanı Celal Dengiz ile, İl Başkanı Aydın hakkında parti bütçesinden kişisel harcama yaptığı iddiasıyla basına açıklamalarda bulunan Bedirhan Akyol bulundukları görevden çekildiler.

YENİ GÖREVLENDİRMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden el çektirdiği Diyarbakır İl Valisi Münir Karaloğlu’nu, uğurlama törenine katılarak bir ölçüde hükümetin verdiği kararı protesto eden Aydın’ın tutumunun, Parti içerisinde eleştiri konusu olduğu toplantı sonrasındaki yeni görev değişikliğinde, şu isimler yer aldı.

Yönetim Kurulu’nda yer alan Suna Kepolu Siyasi İşler Sorumlu Başkanlığına, İl Bilgi ve iletişim Teknolojileri Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Mehmet Çet İl Teşkilat Başkanlığına, İl Ekonomik İşleri Başkanlığı görevine ise yönetim kurulunun yedek listesinde bulunan Hüseyin Taş, İl Mali ve İdari İşler Başkanlığı görevine ise yine yönetim kurulu yedek listesinde bulunan Zülfük Sümer görevlendirildi.

YERLERİNİ KORUDULAR

Yönetimde İl Seçim İşleri Başkanı Mehmet Raşit Ocak, İl Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Fatih Kayhan, İl Yerel Yönetimler Başkanı Fehmi Kardeşoğulları, İl Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Arzu, İl İnsan Hakları Başkanı Mehmet Zeki Akkoç, İl Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Halit Aydın, İl AR-GE Başkanı Abdulvahit Güvensen ise görevlerinde herhangi bir değişiklik olmadı.

İLÇE KOORDİNATÖRLERİ

İl Yönetiminde yaşanan istifa ve değişik depremi Ak Parti İlçe Koordinatörlerinde de yaşandı. Yeni değişikliğe göre, Bağlar Koordinatörlüğüne Mehmet Bakan, Bismil’e Muhlis Kahraman, Çermik’e Mehmet Ekinci, Çınar’ı Mehmet Ali Kırsaçlı, Çüngüş’e İsmail Aslan, Dicle’ye Aziz Dikici, Eğil’e Saime Donar Erbek, Hani’ye Hüseyin Taş, Hazro’ya Fatma Biçer, Kayapınar’a Mehmet Zeki Akkoç, Kocaköy’e Ömer Uğur aydın, Kulp’a Şaban Alakuş, Lice’ye Mehmet Arzu, Silvan’a Mehdi Oruç, Sur’e esna Şimşek, Yenişehir’e ise Adnan Öztürk getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz