'Teröristlerin hepsinin kökünü kazıyacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birkaç gündür uçağımızla topumuzla SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. İnşallah en kısa sürede tankımızla askerimizle bizimle birlikte yol yürüyen ve yürüyecek olan dostlarımızla hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

'Teröristlerin hepsinin kökünü kazıyacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'nde 'Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri ile Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'ne katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile çok sayıda kişi yer aldı. Projelere ait video gösteriminin ardından kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hizmetlerimizin, yollarımızın, tünellerimizin ve yerleşim yerimizin; ülkemize, milletimize bilhassa da Yusufeli kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. Yusufelili kardeşlerimiz, bu eserin ülkemize kazandırılması için doğdukları, büyüdükleri evlerini, iş yerlerini, geçmişlerini geride bıraktı. Her ne kadar kendilerine daha modern evler, iş yerleri, yepyeni bir ilçe inşa etmiş olsak da bunların hiçbirinin Yusufelili kardeşlerimizin yaptıkları fedakarlığın karşılığı olmayacağını biliyoruz. Öncelikle her bir Yusufelili kardeşime; ülkemizin ve milletimizin geleceği için sergiledikleri takdire şayan fedakarlık sebebiyle şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. 

'KÜRESEL DÜZEYDE SÖZ SAHİBİ OLDUK'

"Türkiye bölgesel liderliği aşıp, küresel düzeyde söz sahibi olma konumuna gelmiştir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:  "Aradan geçen yıllarda her ne kadar birileri sürekli enerji ve vaktimizi heba etmek için çabalasa da Türkiye bölgesel liderliği aşıp küresel düzeyde söz sahibi olma konumuna gelmiştir."

'YENİ DÖNEMİN KAPILARINI ARALAMANIN EŞİĞİNDEYİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın gündemine krizler ve bunların getirdiği ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlar vardı. Buna karşılık ülkemizde yatımcıları, üretimi, istihdamı, turizmi, ihracatı, bunlardaki olumlu yükselişleri konuşuyoruz. Şimdi ülkemizi bir adım daha öteye taşıyarak, hep beraber yeni bir dönemin kapılarını aralamanın eşiğindeyiz. Bu süreci de kazasız, belasız geride bıraktığımızda artık evlatlarımıza huzuru miras bırakacağımız 'Türkiye yüzyılı'nın yolunu tümüyle açmış olacağız."

'DÖKÜLEN TEK DAMLA KAN BOŞA GİTMEYECEK'

Türkiye'nin markalaştığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Togg'u teknoloji ve markalaşma anlamında, Yusufeli Barajı'nı da altyapı konusunda 'Türkiye yüzyılı'na girişin sembol projeleri olarak değerlendiriyorum. Bu kutlu mücadeleyi verirken, büyük ve güçlü Türkiye inşasını engelleme çabaları da her gün yeni tezahürleriyle kesintisiz sürüyor. Esasen bu topraktan asırlardır terör eylemi kılıfı altında sergilenen ihanete maruz kalmıştır. Balkanlar'dan Kafkaslar'a kadar uzanan geniş bir coğrafyada örnekleri görülen bu ihanetlerin bedellerini belki biz de ödedik. Asırlardır bu ülkeye, millete ihanet edip de sonrasında iflah olan hiç kimse yoktur. Hala kapanmamış hesaplar belki olabilir ama onların görüleceği günler de mutlaka gelecektir." 

'GÜVENLİK ÇİZGİSİNİ OLMASI GEREKEN YERE ÇEKTİK'

Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Sabrımız, çaresizliğimizden veya kifayetsizliğimizden değil. Sabrımız; bir hukuk devleti olarak diplomasiye, yaptığımız anlaşmalara, ülke olarak bize verilen sözlere sonuna kadar riayet etme hassasiyetimizdendir. Burada Yusufeli'nde açıkça ilan ediyoruz; Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda verdiğimiz her söze, yaptığımız her anlaşmaya riayet edip, üzerimize düşenleri ziyadesiyle yerine getirdik. Türkiye'yi harf oyunlarıyla terör örgütünün ismini değiştirerek, teröristlerin yanında kendi askerlerine görüntü verdirerek, oyalayacaklarını sananlar için yolun sonu gelmiştir" diye konuştu.

'KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlere yönelik kara harekatının yapılacağını da işaret ederek, "Artık bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü ve sınır vardır; o da kendi ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğidir. Bu güvenlik nereden başlayacaksa, oraya kadar gitmek, en meşru hakkımızdır. En başta kendi güvenlikleri için binlerce kilometre öteden gelip, fütursuzca güç kullananların bu hakkımızı anlayışla karşılamaları gerekiyor. Irak ve Suriye sınırlarımızın bir kısmında bu güvenlik çizgisini olması gereken yere zaten çektik. Halen sınırlarımıza ve vatandaşlarımıza saldırıların devam ettiği yerlerde de bu çizgi olması gereken yere kadar çekmemize kimse mani de olmaz, karşı da çıkamaz. Birkaç gündür uçağımızla topumuzla SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. İnşallah en kısa sürede tankımızla askerimizle bizimle birlikte yol yürüyen ve yürüyecek olan dostlarımızla hepsinin de kökünü kazıyacağız, bunu da böyle bilin" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz