Tanrıverdi: 'Gençliğin önü AK Parti iktidarında açıldı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, gençlerin Türkiye'nin istikbali, aydınlık yarınları olduğunu belirterek, ''Gençliğin önü AK Parti iktidarında açıldı'' dedi.

Tanrıverdi: 'Gençliğin önü AK Parti iktidarında açıldı'

Tanrıverdi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevleri olduğunu belirtti.

Hükümet olarak attıkları tüm adımların, gösterdikleri tüm gayretlerin amacının ''gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak'' olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, genç nesillerin yaşayacakları büyük Türkiye'yi bugünden inşa etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Tanrıverdi, AK Parti Hükümeti döneminde yeni üniversitelerin açıldığını, 165 olan üniversite sayısının 5 yıl içerisinde 200'e çıkarılmasının hedeflendiğini bildirdi. Hüseyin Tanrıverdi, 2002'de 45 lira olan yüksek öğrenim kredisinin 260 liraya çıkarıldığını, bütçedeki en büyük payın eğitime ayrıldığını, eğitimde teknolojik devrime imza attıklarını ifade etti.

Tanrıverdi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Gençliğin önü AK Parti iktidarında açıldı. Hükümetimiz döneminde seçilme yaşını da 25'e düşürdük. Bu, gençlerimizin önünü her alanda açtığımızın açık kanıtıdır. En büyük zenginliğimiz, gücümüz, umudumuz, çocuklarımız ve gençlerimizdir. Ülkemizi çok daha yükseklere taşıyacak, tüm dünyada Türkiye'nin adından başarıyla söz ettirecek olanlar, bizlerden bayrağı devralacak gençlerimizdir.

Türk gençliği kökü mazide, gözü istikbalde gençliktir. 19 Mayıs'ı bilen, 19 Mayıs ruhunu, misyonunu taşıyan bir gençliktir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, yalnızca bir bayram olarak anılmasının ötesinde, Cumhuriyet meşalesinin kıvılcımlarının atıldığı, şanlı tarihinden ve büyük milletimizden alınan güçle Samsun'da bağımsızlık meşalesinin yakıldığı şeref dolu bir tarihtir. Gençlerimiz Türkiye'nin istikbali, Türkiye'nin aydınlık yarınlarıdır. Sizler demokrasiye, özgürlüklere, milli iradeye en güçlü şekilde sahip çıkmalısınız.

Bu duygularla Türk Milletinin, hemşehrilerimizin ve gençlerimizin bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, gazilerimizi, şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz