Siverek'te toplu istifalar yaşandı: 20 yıllık Tabela İndirildi

Mehmet Kasım Gülpınar’ın AK Partiden istifa ederek, Yeniden Refah'tan Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından, AK Partinin Siverek ilçe örgütünde toplu istifalar yaşandı. İstifaların ardından 20 yıllık parti tabelası indirildi.

Siverek'te toplu istifalar yaşandı: 20 yıllık Tabela İndirildi

AK Parti Eski Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Kasım Gülpınar’ın partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi’nden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından, Siverek’te  toplu istifalar başladı.

Aralarında AK Parti Siverek İlçe Başkan Yardımcısının da bulunduğu Siverek ilçe teşkilatı, ilçe kadın kolları ve ilçe gençlik kolları, parti binasında bir araya gelerek, toplu şekilde istifa etti.

İstifa dilekçelerini teşkilata sunan yönetim kurulu üyeleri, Kasım Gülpınar ile birlikte hareket edeceklerini belirtti. İstifaların ardından 20 yıllık AK Parti tabelası da indirildi.

Gülpınar, cumartesi günü şehir merkezinde miting düzenleyerek sahaya inecek ve AK Partiden neden ayrıldığını ve belediye başkanlığı hedeflerini açıklayacak.

KASIM GÜLPINAR'IN AYRILIŞI

Gürpınar’ın istifasından sonra aday gösterilmeyen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) geçti. Çiftçi, Yeniden Refah Partisi'nin Karaköprü Belediye Başkan adayı oldu.

Çiftçi'nin adaylığını Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı sosyal medya hesaplarından duyurdu. 

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz