'Şimdi herkes geçmişle yüzleşiyor'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Demokrasinin başına gelenlerin hesabının kitabının görüldüğü, herkesin geçmişle yüzleştiği bir dönem yaşıyoruz'' dedi.

'Şimdi herkes geçmişle yüzleşiyor'

Gazeteci Korcan Karar'ın Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü'ndeki ''Fotoğrafı Paylaşmak'' adlı sergisinin açılış törenine katılan Bakan Yıldırım, Karar'ın, 30 yıllık meslek hayatında birçok başarıya imza attığını, serginin bu başarıların küçük bir kısmını yansıttığını söyledi.

Yıldırım, dünyada yaşanan acı tatlı birçok olayın sergide yansıtıldığını dile getirerek, genç bir üniversite olan Gediz Üniversitesi'nin, bu sergiye ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Fotoğrafın, anı yakaladığını ve ölümsüz kıldığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

''Sergide birçok tema var. Acı, mutluluk, dram var. Dünyanın çeşitli yerlerinde insanların başına gelenler, suikastlar, hatırda kalan olaylar var. Türkiye, bir anlamda yakın tarihte yaşadığı olaylarla yüzleşiyor. Demokrasinin başına gelenlerin hesabının kitabının görüldüğü, herkesin geçmişle yüzleştiği bir dönem yaşıyoruz. Geçmişi film şeridi gibi gözümüzün önüne getiren bu etkinlik, daha fazla anlam kazanıyor.''

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Korcan Karar'ın, İzmir'in yetiştirdiği önemli isimlerden biri olduğunu ve kentin tanıtımına katkıda bulunduğunu belirtti.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ise İzmir'de yetişen ve kariyerinde çok ciddi başarılar elde eden Korcan Karar'ın, Gediz Üniversitesi'nde sergi açarak, İzmir'e vefasını gösterdiğini söyledi.

Korcan Karar da ''İzmir benim evim. Böyle bir sergiyi evimde paylaşmaktan dolayı mutluyum'' dedi.

Açılışın ardından Korcan Karar, Bakan Binali Yıldırım'ı çalıştığı kurumun ana haber bülteninde canlı yayına alarak, sergiyle ilgili röportaj yaptı.

Binali Yıldırım, röportajdan sonra eski bakanlardan Kürşad Tüzmen, Işılay Saygın, Vali Kıraç ve üst düzey yetkililerle sergiyi gezdi. Bir hafta boyunca açık kalacak sergide, 100 fotoğraf yer alıyor.

 

-Gazetecilerin İzmir'le ilgili soruları-

Serginin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, emniyeti her şeyin üzerinde tuttuklarını belirterek, Konak Tünelleri'ne ilişkin çalışmada hiçbir problem bulunmadığını söyledi.

Liman projesine de değinen Bakan Yıldırım, Büyükşehir ve Konak belediyelerinden projeye ilişkin görüş alındığını, ilave yüklerle ilgili projede gerekli düzenlemenin yapıldığını dile getirdi.

Yıldırım, turizmdeki gelişmeyi göz önünde bulundurup devreye aldıkları projeyle, İzmir'de kruvaziyer turizmin 2,5 milyon turist kapasitesine ulaşacağını belirterek, ''Tek başına liman düzenlemesi yapmak, yetmez. Bazı ticari alanlar oluşturmak gerekiyor. Bütçeye yüklenmeden yap-işlet-devret ile yapılması gündeme geldi. Bu güzel ilimizin buna ihtiyacı vardı. Bu, İzmir'in ortak beklentisiydi'' diye konuştu.

Karşıyaka Spor Kulübü'nde yaşanan gerginliklere ilişkin soruya Bakan Yıldırım, konuya müdahillik durumunun bulunmadığını, İZVAK marifetiyle tüm kulüplere destek olmak istediklerini dile getirdi.

Yıldırım, ''Sportif faaliyetlerin bizatihi içinde olmamız beklenmemeli. Öyle bir vaktimiz de yok, kabiliyetimiz de yok. Herkes işini yapacak. Karşıyaka Kulübü'nün mutlaka yaşatılması lazım. Eğer bu arkadaşlar istişareye ihtiyaç duyarlarsa her zaman açığız. Ama Karşıyaka'yla ilgili şu kararımızı söyleyebilirim; Örnekköy Stadı'nı yapacağız. Çalışmalarımız planlanan şekilde sürüyor'' dedi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz