Seçim Sonrası Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığı Usulsüzlük davası açtı

Ak Parti İl Müdürlüğü'nün milletvekili seçimleri sonrasında Şanlıurfa'daki sandıklarda blok oy kullanıldığı gerekçesi ile itiraz dilekçesini YSK'ya sundu. Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Fakıbaba dahil, birçok milletvekili hukuk sürecinin başlatılacağı günü beklediklerini açıkladı. 1 Kasım seçimlerinde usul

Seçim Sonrası Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığı Usulsüzlük davası açtı

Ak Parti İl Müdürlüğü'nün milletvekili seçimleri sonrasında Şanlıurfa'daki sandıklarda blok oy kullanıldığı gerekçesi ile itiraz dilekçesini YSK'ya sundu. Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Fakıbaba dahil, birçok milletvekili hukuk sürecinin başlatılacağı günü beklediklerini açıkladı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Seçim Kurulları'na giderek, 1 Kasım Milletvekili GenelSeçimlerinde blok oy kullanıldığını ileri sürerek, itiraz dilekçelerini sundu.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Beyazgül, tüm ilçelerde blok oy kullanıldığı iddiasıyla geçersiz oylara ilişkin sandık sonuçlarına itiraz ettiklerini belirtti.

Seçimde partilerinin kesin olmayan sonuçlara göre 9 milletvekili çıkararak büyük bir başarıya imza attığını kaydeden Beyazgül, "Bugün 13 ilçemizde bir kısım sandıklara bunlar blok oy kullanılan yerler ve geçersiz oylara ilişkindir, itirazlarımızı verdik. Şimdi hukuk çerçevesinde haklarımızı sonuna kadar aramaya devam edeceğiz. Esasen 9 milletvekilimizi çıkarmış bulunmaktayız ama buna rağmen halkımızın iradesi ne ise olduğu gibi yansısın diye bu itirazlarımızı yapmış bulunmaktayız" diye konuştu.

Fakibaba'nın itirazı sonrasında, YSK'nın vereceği cevap merakla beklenmekte.

Kaynak: Diyarbakır Söz