Sarı: Özgür toplum tasarlıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı: ''Biz, insanca yaşanacak, içinde insanların özgür olduğu, özgür iradeleriyle davrandığı bir toplum tasarlıyoruz''

Sarı: Özgür toplum tasarlıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, ''Biz, insanca yaşanacak, içinde insanların özgür olduğu, özgür iradeleriyle davrandığı bir toplum tasarlıyoruz'' dedi.

CHP'nin, parti içi eğitim çalışmalarını yürütecek eğitmenleri yetiştirmek üzere düzenlediği eğitiminin 2'ncisi, Harbiye'deki Crowne Plaza'da başladı.

Eğitim programının açılışında konuşan Sarı, CHP'nin kendi değerleriyle bütünleşik, kendi örgüt anlayışıyla uyumlu bir eğitim çalışması yürütmek istediğini söyledi.

Bunun da süreç içinde olgunlaşacak bir durum olduğunu kaydeden Sarı, ''Parti Okulu, sadece Çevre Sokak'taki bir binanın adı değil. Parti Okulu, bizim Türkiye genelinde örgüt içinde yürüteceğimiz eğitim sisteminin adı. Dolayısıyla belirlediğimiz 25 eğitim bölgesinde de sürdürülecek çalışmaların ortak adı'' dedi.

Sarı, birkaç günden bu yana yaşanan gelişmelerden yola çıkarak bakıldığında CHP'ye çok yoğun ihtiyaç duyulacağını ifade ederek, ''Cumhuriyet Halk Partisi'nin halkın artan sorunlarına çözüm üretebilecek tek yapıya dönüştüğü bir süreçte ilerliyoruz''  diye konuştu.

AK Parti hükümetinin, eğitim alanında bir dönüşüm gerçekleştirdiğini ve adına reform dediğini, ancak bunun reform değil, bir karşı reform olduğunu savunan Sarı, ''AK Parti'nin kamu çalışanlarının sendikal hakları ile ilgili bir düzenleme yaptığını ve bunun da hak değil, gasp edilmiş bir düzenleme olduğunu'' ileri sürdü.

Perihan Sarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Yeni Teşvik Sistemi'ne de değinerek, şunları söyledi:

''Teşvik paketinin içeriği de eğitim hakkı üzerinden rant alanı yaratmaya dönük bir düzenleme ya da asgari ücreti tüm ülke genelinde yaygınlaştırmaya dönük bir yaklaşımı bir ekonomik önlem olarak sunma. Dolayısıyla sendikal hakların gerekli olmadığı, toplu mücadelelerin ya da toplumsal çabaların bir anlam ifade etmediği bir toplumu yaygınlaştırma arayışı. Yani akılcı düşünmeyen, ne yaşadığını sorgulamayan, içinde bulunduğu koşulları zorlamayan edilgen insanlar yetiştirip, daha sonra onları tasarladıkları modelin içinde tutsak etmeye, ucuz iş gücüyle bu ülkeyi Orta Doğu'nun Çin'i yapmaya dönük bir toplum tasarımı AKP'nin yaptıkları. Bunun için de 2023 hedefi koydular. Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü. Başka bir Cumhuriyet, başka bir toplum, başka bir insan tasarlıyorlar ama bizim de tasarılarımız var, bizim de toplum tasavvurumuz var. Biz insanca yaşanacak, içinde insanların özgür olduğu, tutsak olmadığı, özgür iradeleriyle davrandığı bir toplum tasarlıyoruz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz