Sandığın kazası yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Toplumumuzun tüm kesimlerini ilgilendiren nice adımlar attık. Bu projelerin yarım kalmaması için 28 Mayıs çok önemli. 14 Mayıs'ta sergilediğimiz iradeyi bu sefer çok daha güçlü bir şekilde 28 Mayıs'ta sandığa yansıtmaya var mıyız? Ne işimiz, gücümüz, planımız varsa hepsini bir günlüğüne erteleyeceğiz. Hayatta hemen her şeyin kazası var ama unutmayın, sandığın kazası yoktur. Rehavete kapılmayacağız, zafer sarhoşluğuyla girmeyeceğiz. Sandıklara sahip çıkacağız" dedi.

Sandığın kazası yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi Malatya ve Sivas’ta halka seslendi. Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici eşlik etti.

DESTİCİ: BUNLARIN HİÇBİR SÖZÜNE İNANILMAZ, GÜVENİLMEZ

Kalabalığa ilk hitap eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Mayıs için seçmenlere teşekkür ederek, ikinci tur için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek istedi.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise deprem felaketi sürecinde afetzedelerin yardımına koşularak istismarın ortadan kaldırıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kalıcı ve istikrar sağlayıcı özelliğinin sürdürebilmesi için 14 Mayıs seçimlerinin olduğunu belirten Bahçeli, “Erdoğan, 13’üncü cumhurbaşkanımız olmalıdır. Bunu başarmak mecburiyetindeyiz. Türkiye'yi bu manada yarıda bırakmak isteyenlere karşı çok duyarlı olmalıyız. Bunu yaparken de milletçe birlik ve beraberlik içerisinde bulunmalıyız" dedi

ERDOĞAN: MALATYA, TURGUT ÖZAL GİBİ BİZİ DE YALNIZ BIRAKMADI

Bahçeli'nin ardından platforma çıkan Erdoğan, alanı dolduran kalabalığa teşekkür etti. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Malatya'da yetiştiğini söyleyen Erdoğan, "Özal'ı, memleketinde bir kez daha rahmetle anıyorum. Malatya; Turgut Özal'a nasıl sahip çıktıysa Allah razı olsun, bizi de hiç yalnız bırakmadı" diye konuştu.

‘PAZARA KADAR DEĞİL, MEZARA KADAR BERABERİZ’

Alandaki bazı pankart ve dövizleri okuyan Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerini kazanacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Öyle bir kazanacağız ki; kimse kaybetmeyecek. Pazara hazır mıyız? Yalnız unutmayın, pazara kadar değil, mezara kadar beraberiz. Çok çalışıyoruz, Pazar gününün akşamı inşallah yeni bir zaferle sandıklardan çıkıyoruz."

‘BAY BAY KEMAL'DAN BİR ŞEY OLMAZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Bu Bay Bay Kemal'den bir şey olmaz. Biz onu SSK'nın başında olduğu zamanlardan biliyoruz. SSK'yı nasıl çökerttiğini biliyoruz. Ben Malatya'nın basiretine ve ferasetine inanıyorum. Malatyalı kardeşlerimin desteğine güveniyorum. Sizlerden bu sefer yine rekor bekliyorum. Bu rekora hazır mıyız?" dedi.

‘ALANDA 50 BİN KİŞİ VAR’

Resmi rakamlara göre alanda 50 bin kişinin bulunduğunu belirten Erdoğan, deprem felaketinde yapılan çalışmaları anlattığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Deprem bölgesini asla unutmadık, afetzedelerimizi kaderlerine asla terk etmedik. Bir taraftan mitinglerimiz vesilesiyle il il dolaşırken, diğer taraftan da yapılan çalışmaları günbegün takip ettik. Haftalar boyunca buradan ayrılmayan bakanlarımızdan düzenli bilgi aldık. Belediyelerimize deprem bölgesindeki tüm il ve ilçeleri zimmetleyerek yükünüzü hafiflettik. Yaraları bir an önce sarmak, sizi bir an önce yuvalarına kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz. Zemin etütleri biten yerlerde konutlarımızın temellerini atıyoruz. Deprem bölgesindeki yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazlarını tamamen kaldırmış bulunuyoruz.”

‘DEPREM BÖLGESİNİ ESKİSİNDEN DAHA SAĞLAM HALE GETİRMEKTE KARARLIYIZ’

Afet bölgesinde çalışmaların hızla sürdüğünü ve kalıcı konutların inşa edildiğini ifade eden Erdoğan, “Biz bu topraklarda nice badireler atlatmış bir milletiz. Biz nice saldırıları görmüş, nice ihanetleri püskürtmüş bir milletiz. Geçmişte de çok zorluklar çıktı, çok zor günler geçirdik. Daha bir asır önce varlığımız bu topraklardan kazınmaya çalışıldı. Gezi olaylarında sokaklarımız, ateşe verilerek demokrasimize kastedildi. 15 Temmuz gecesi milli irade tanklarla, uçaklarla ölüm kusan silahlarla esir alınmak istendi. Hiçbirine boyun eğmedik, zalimlere teslim olmadık, demokrasimize halel getirmedik. Bin yıllık kardeşliğimize leke sürdüremedik. Zorluklarla beraber kolaylıkların olduğunu çok iyi biliyoruz. Alemlerin rabbinden asla ümit kesilmeyeceğini çok iyi biliyoruz" dedi.

‘MİLLETLE BAĞINI KOPARMIŞ BİR AVUÇ MANKURTLAR’

14 Mayıs seçimlerinin ardından muhalefetin depremzedelere yönelik söylemlerini eleştiren ve depremzedelere çağrı yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Siyasi tercihiniz ne olursa olsun, biz Cumhur ittifakı olarak sizin yanınızdayız. AFADla yanınızdayız, Kızılay'la yanınızdayız, sizi asla yalnız bırakmayacak, kimseye muhtaç etmeyeceğiz ve sorunlarınızı beraber çözeceğiz, zorlukları birlikte göğüsleyeceğiz, depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Size verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirene kadar durmadan, dinlenmeden gece gündüz demeden çalışacağız. Yeter ki siz bize güvenin, inanın, iradenize, evlatlarımızın geleceğine sahip çıkın. Allah'ın izni ile gerisi gelecektir. Bu yıl kayısıyı dolu vurdu. Bu konuyla ilgili bilin ki iktidar yanınızdadır. Bugüne kadar nasıl adımlarımızı attıysak, bundan sonra da bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Biz sizi yalnız bırakamayız."

‘ONLAR TERÖR ÖRGÜTLERİYLE, KOL KOLA GİRDİ, BİZ MİLLETİMİZLE YÜRÜDÜK’

Bugüne kadar hep eserleriyle konuşup, verdikleri sözü geçeğe dönüştürme çabasında olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Onlar talimatı Kandil'den aldı, biz Allah'tan ve milletimizden aldık. Onlar yalan söyledi, biz hakkın ve hakikatin safında durduk. Onlar batıdan aferin almaya çalıştı, biz sadece milleti gözettik. Onlar yıkmaktan, durdurmaktan, engellemekten bahsetti, biz icraat, eser, yatırım dedik. Şimdi bu CHP, LGBTC mi? HDP, LGBTC mi? Bu İYİ Parti, LGBTC mi? Diğerlerini söylemeye gerek yok zaten. LGBT, AK Parti'ye sızabilir mi? Milliyetçi Hareket Partisi'ne sızabilir mi? Yeniden Refah Partisi'ni sızabilir mi? Büyük Birlik Partisi'ne sızabilir mi? Velhasıl Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? Biz, ailenin kutsallığına inanıyoruz. Onlarda böyle bir şey yok. İşte ailenin kutsiyetine inanan Cumhur İttifakı'yla gümbür gümbür pazara gidiyoruz. Onun için çok çalışacağız. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin sorununu çözdük. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya emeklilerimize verilen bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık, şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz. 28 Mayıs çok önemli. 14 Mayıs'ta sergilediğimiz iradeyi bu sefer çok daha güçlü bir şekilde 28 Mayıs'ta sandığa yansıtmaya var mıyız? Ne işimiz, gücümüz, planımız varsa hepsini bir günlüğüne erteleyeceğiz. Hayatta hemen her şeyin kazası var. Ama unutmayın, sandığın kazası yoktur. Rehavete kapılmayacağız, zafer sarhoşluğuyla girmeyeceğiz. Sandıklara sahip çıkacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler