Politik ayrımcılığa gerek var mıydı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başkanlığında toplanan Şanlıurfa İl Koordinasyon Toplantısı’nda AK Partili milletvekilleri, Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a ait sandalyeyi kürsüden indirdi. Gülpınar, salonda yaptığı konuşmada uygulanan ayrımcılığa tepkisini ortaya koydu.

Politik ayrımcılığa gerek var mıydı?

Geçtiğimiz haftalarda Mehmet Özhaseki’nin görevden el çektirilmesiyle beraber yerine daha önceden de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı görevi yapmış Murat Kurum getirilmişti.

Kurum, Şanlıurfa’da yapılan İl Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen organizasyonda, başka şehirlerde yapılana benzer şekilde belediye başkanının da isminin yer aldığı koltuk sahneye getirildi. Ancak organizasyona dakikalar kala 31 Mart Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek koltuğu devralan Yeniden Refah Partili Mehmet Kasım Gülpınar'ın adının yer aldığı sandalye kürsüden indirildi.

Yaşananların ardından salonda söz alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, yapılanlara tepkisini yapıcı bir tavırla ortaya koydu.

Gülpınar, çevre şehirlerde AK Partili belediye başkanlarının bu organizasyonlarda başköşeye oturtulduğunu, kendilerinin ise başka partiden olmaları nedeniyle sahneden çıkartıldığını söyleyerek, söz konusu durumun ayrımcılığa neden olduğunun altını çizdi.

Şanlıurfaklı vatandaşların taleplerini de Bakan Kurum ve yönetimine aktaracağını altını çizen Gülpınar halkın iradesi ile koltuğa getirildiğinin altını çizdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz