Özel’den 50+1 tartışmalarına yeni bir boyut kazandıran açıklama geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında iktidara sert eleştirilerle yüklendi, gündeminde 50+1 tartışması vardı.

Özel’den 50+1 tartışmalarına yeni bir boyut kazandıran açıklama geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 ekim 2019’da 50+1 seçim bandının rastgele bir tercih olmadığına değinerek vazgeçilmez bir kriter olduğunu vurguladığını belirtti.

Devamında Özel,

Solcu, Kürt ve Alevileri, sosyal demokratları bu devleti yönetmeye değer görmüyor ya kendince bir koalisyon yapacak, hiç oradan ayrılmayacak. Satır arasında kimin yaptığı belli olmayan anlayışlarında 10 Kasım 2021’deTemel Karamollaoğlu ziyaretinde 50+1’in kusurlu olduğunu belirtmeleri üzerine ittifak ortağından gelen cevapta Bahçeli tarafından “bu masum bir talep değildir” ifadesi üzerine tartışma rafa kalkarak geçtiğimiz günlerde Almanya seyahati dönüşü Erdoğan “50+1 şartının değişmesi isabetli olur, partileri yanlış yola sevk ediyor” ifadelerini kullandı. Burada MHP ile yola çıkmanın hata olduğu kanısına varıldı.”

dedi.

ANAYASA ERDOĞAN İÇİN DEĞİL HER DOĞAN İÇİN YAPILIR

MHP’li Bahçeli’nin aramızı bozamayacaksınız demesini tiye alan Genel Başkan Özel Cumhurbaşkanına ithafen

“Erdoğan sen neyi değiştirmeye değiştirmeye çalışırsan çalış, bizimle beraber anayasayı değiştiremeyeceksin! Anayasa Erdoğan için değil her doğan için yapılır bununda şartı ise toplumsal mutabakattır”

 ifadesine yer verdi.

Cumhurittifakını yürümeyen bir evliliğe benzeten Özel,

“ayrılmanıza bel bağlayan, birleşmenize umut bağlayan yok. Memleketi meşgul etmeyin”

dedi.

 ÇOCUKLARI TARİKATLARIN KUCAĞINA ATMAYA ÇALIŞIYORLAR!

“Ülkenin üniversite yurtlarından sürekli asansörde ölüm ve zehirlenme haberleri geliyor amacınız asansör de öldüremeyince öğrenciyi zehirleyerek öldürmek mi?”

sorusunu iktidara yönelten Özel,

bu ülke kendi öğrencisinin barınma sorununu çözemeyecek bir ülke değil, yurt yapmamak bilinçli bir tercihtir, bu tarikatların kucağına evlatlarımızı itmek için yapılan bilinçli bir tercihtir. Birileri maliyeti ucuzlatırken kullanılanların ne olduğu bile bilinmiyor. Derhal gerekli görüşmeler yapılarak KYK yurtlarının yemekhane ve asansör hizmetleri incelenmelidir. Devlete emanet çocukların hayatları daha fazla tehdit edilmemelidir”

ifadelerine yer vererek konuşmasını noktaladı.

Haber: Yılmaz BEKLEYEN

Redaktör: Nazime Aslı Çavlan 

Kaynak: Diyarbakır Söz