MHP'den 1+5+3+4 önerisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Reşat Doğru, 4+4+4'lük eğitim sistemine karşı formül olarak, "Biz MHP olarak 1 sene çocuklarımızın anaokulunda, ondan sonra kesintisiz olarak 5+3+4 sisteminin getirilmesini istiyoruz" dedi.

MHP'den 1+5+3+4 önerisi

MHP Tokat İl Teşkilatı Binası'nda, merkez ilçe başkanlığı devir teslim töreninde Akın Melek görevini Osman Kaya Sessiz'den teslim aldı. Devir-teslim törenin açıklamalarda bulunan MHP'li Doğru, 4+4+4 eğitim sistemini eleştirdi. Doğru, "Biz AKP'nin yapmış olduğu dayatmalara karşıyız. Bunlar milli eğitime fayda getirmez zarar getirir. Bu şekildeki çalışmaların geçmişte olduğu gibi kimseye faydası olmayacaktır. MHP olarak diyoruz ki 1+5+3+4. Geçmiş dönemlerde MHP bu konuda, milli eğitimle ilgili çok önemli çalışmalar yapmıştır. 1999 seçimleri öncesi Abdurrahman Küçük başkanlığında o zaman bizim genel sekreterimizdi, bu konuyla ilgili çok kapsamlı bir kitap hazırlamış, 200 sayfalık Türk milli eğitim politikası diye politikayı içeren kitapçığı kamuoyuna sunmuş ve 1999 seçimlerinde bu kamuoyuna anlatılmıştır. Daha sonraki dönemlerde bunlar revize edilerek şu ana kadar gelinmiştir. Geçmişe baktığınızda eğitim politikalarımızın dolu olduğunu görürsünüz. 4+4+4 sistemini 12 yıl olarak biz yaklaşık olarak 1999 seçimlerinde uygulamaya çalışmış bir hareketiz. Ancak şimdi onlar uyarlayarak geçmişten almış oldukları o tecrübeleri kanuna getirmişlerdir. Ama bu getirilen kanun yeterli değildir. Bu kanunun arkasında başka şeyler vardır. Biz MHP olarak 1 sene çocuklarımızın anaokulunda, ondan sonra kesintisiz olarak 5+3+4 sisteminin getirilmesini istiyoruz. Bu en doğru ve kesintisiz bir sistemdir. Yani 13 yıllık eğitim istiyoruz" diye konuştu.

MHP'li Doğru bir gazetecinin, "Hakan Şükür'ün televizyonda yorumculuk yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise, "Hakan Şükür çok yanlış yapıyor. Hakan Şükür şu anda milletvekilliğine yakışmayan bir durumla karşı karşıyadır. Bunu müteakip defalar herkes gündeme getiriyor. TBMM Başkanı da bunu gündeme getirmiştir, diğerleri de getirmiştir. Ben Hakan Şükür'ün süratli bir şekilde bu yanlıştan dönmesini bekliyorum. Şayet o onu yapacaksa diğer insanlarda başka işler yapmak isteyecektir.

Tokat Milletvekili bir arkadaşımız bununla ilgili kampanya başlattı. Bende Orhan kardeşimi canı gönülden destekliyorum" şeklinde cevap verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz