MHP: Sorumlu Ak Parti'dir

MHP: Sorumlu Ak Parti'dir

MHP: Sorumlu Ak Parti'dir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, TBMM Genel Kurulunda dün yaşanan gerginliğe ilişkin, ''AKP hukuk nizam tanımamakta, dilediği gibi her olayı dikte ettirmekte ve baskı uygulamaktadır'' dedi.

Emin Haluk Ayhan, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, AK Parti'nin seçim bildirisinde yer alan, ''Üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğü'' sözünün havada kaldığını öne sürdü. Ayhan, ''AKP iktidara geldiğinden bu yana hukukun, hükümet politikalarının üstünlüğü üzerine biçimlendirilmesine birçok örnekler vermektedir. Hukukun istenildiği zaman, istenildiği gibi kullanılmasına artık o kadar alıştırıldık ki gelinen noktada Anayasal kurumlar ve kavramlar birbir yok sayılmakta veya pasifize edilmektedir'' diye konuştu.

‘HUKUK-NİZAM TANIMIYOR’

Bu durumun, ''ben yaptım hukuku'' olarak tanımlanabileceğini savunan Ayhan, ''AKP hukuk, nizam tanımamakta, dilediği gibi her olayı dikte ettirmekte ve baskı uygulamaktadır. Yargı da benzer müdahalelere maruz kalmış ve üstünlerin hukukunu gözetir hale gelmiştir. AKP bu huyundan acilen vazgeçmelidir'' dedi.

Bakanlar Kuruluna Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren kanuna da değinen Ayhan, Ekonomi Bakanlığının KHK çerçevesinde kurulduğunu anımsattı. Ayhan, ''Görevi sadece dış ticaret rejimine ilişkin kamusal faaliyetleri yürütmek olan bir kuruma 'Ekonomi Bakanlığı' isminin verilmesi, ilerleyen süreçte ciddi kafa karışıklıklarına ve muhatap arayışlarına yol açacaktır'' görüşünü savundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz