Kulislerden gelen bilgi; İYİ Parti’den AK Parti’ye 23. yıldönümü takviyesi: İstifa eden üç milletvekili AKP’ye mi katılacak?

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri’nde İYİ Parti’den milletvekili seçilip daha sonra istifa eden üç milletvekilinin, 23. kuruluş yıldönümünde AKP’ye katılacağı konuşuluyor. 14 Ağustos’ta düzenlenecek etkinlikte AKP’ye katılmaları beklenen İstanbul Milletvekilleri Seyithan İzsiz, Ahmet Ersagun Yücel ve Adana Milletvekili Bilal Bilici, 5 Haziran’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşen ve daha sonra görüşmeye dair hiçbir açıklama yapmayan eski Genel Başkan Meral Akşener’e yakınlıklarıyla biliniyor.

Kulislerden gelen bilgi; İYİ Parti’den AK Parti’ye 23. yıldönümü takviyesi: İstifa eden üç milletvekili AKP’ye mi katılacak?

Siyaset sahnesine 14 Ağustos 2001’de giren AK Parti, 23. kuruluş yıldönümü etkinliğinde merkez sağda çekim merkezi olduğunu göstermek ve moral üstünlüğünü yeniden ele geçirmek üzere Saadet, Gelecek ve İYİ Parti’den istifa eden milletvekillerine rozet takmaya hazırlanıyor.

AK Parti Genel Merkezi’nde 14 Ağustos Çarşamba günü düzenlenecek yıldönümü etkinliğinde partiye yeni milletvekillerinin katılacağı iddiasını Anadolu Ajansı’na konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da “Olacak evet, AK Parti siyasetin dominant adresidir” sözleriyle netleştirdi. 

YOL ARKADAŞLIĞI BURAYA KADAR MI SÜRDÜ

Genel Başkan Meral Akşener'e yakınlığı ile bilinen ve İYİ Partinin kurucu isimleri arasında yer alan Ahmet Ersagun Yücel ise 22 Temmuz 2024’te istifa ettiğini duyurmuş ve yoluna bağımsız olarak devam etme karar almıştı. İstanbul Milletvekili Yücel’in de 14 Ağustos’ta AK Parti’ye katılacağı konuşuluyor.

YUVASINA GERİ Mİ DÖNÜYOR?

İYİ Parti’den istifa ettikten sonra bağımsız milletvekili olarak yoluna devam eden ve 14 Ağustos’ta AK Parti’ye katılacağı iddia edilen bir diğer isim Seyithan İzsiz. İYİ Parti’den 14 Haziran 2024’te istifa eden İzsiz, 2014’te AK Parti’den Beylikdüzü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu. İzsiz, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri öncesi Meral Akşener’in davetiyle İYİ Parti listelerinden TBMM’ye girdi.

ZEMİN Mİ HAZIRLADI?

Kulislerin konuştuğu diğer kritik isim ise, 2023 seçimlerinde İYİ Parti’den Adana Milletvekili seçilmiş ve tam bir yıl sonra istifa eden Bilal Bilici. Bilici, istifa açıklamasında, “Geldiğimiz noktada bu çatı altında faydalı olamayacağımdan istifa ettiğimi belirtiyorum” ifadelerine yer vermişti. 

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz