İçten:'Dağa değil, spora yönlendiriyoruz'

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten temsil ettiği şehrin artık geriye dönülmez bir yola girdiğini belirterek, yeni yatırımlarla batı illeriyle yarışacak hale geleceğini söyledi. 2011 ve 2012 yılında en fazla kamu yatırımının yapıldığı illerin başında geldiklerini vurgulayan İçten, “Diyarbakır yatırımlara doyacak. Gençlerimizi dağa değil, okula ve spora yönlendiriyoruz” dedi.

İçten:'Dağa değil, spora yönlendiriyoruz'

Ak Parti iktidarının emin adımlarla ilerlediği 2023 hedefinde Diyarbakır’ın ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Cuma İçten ,“Diyarbakır bu yolda yürüyüşü destekleyen kentlerin en başında geliyor. 2011’de yapılan hizmetler bunun en büyük göstergesidir” diyerek 2012 yılındaki gençlere ilişkin projeleri anlattı.

İÇTEN :’DAĞA DEĞİL, SPORA YÖNLENDİRİYORUZ’

İçten,”Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’la yaptığımız görüşmeler sonuç verdi. Gençlerimizin önünü açacak projelerimizin hepsi tek tek hayata geçiyoruz. Diyarbakır inşallah bu yıl içinde 1000 yataklı yurt binasına kavuşacak. Sayın Bakanımız bu bina için “Ulrta lüks ve örnek bir yapı olacak. İnternetten buzdolaplarına kadar öğrencilerimiz için ne varsa düşünülüyor. 5 yıldızlı otelmişçesine gençlerimiz huzurlu bir şekilde kalacaklar. Çok şükür bu müjdeyi vermek bize düştü. Sayın Bakanımızla sürekli görüşme halindeyiz. İnşallah verdiğimiz sözlerin hepsini tek tek yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Hayata geçireceğimiz spor ve kültür kompleksleri projeleriyle gençlerimiz dağ yerine, taş atma yerine molotof atma yerine spor salonlarına ve sahalarına akın edecekler. Kötü niyetli kişiler onların duyguları ve gözyaşları üzerinden rant elde ederken, biz gençlerimize aydınlık yarınlar sağlıyoruz. Birileri gençlerimizi hapse yönlendiriyor, biz ise, okullara yönlendiriyoruz. Yüzme havuzlarında yüzecek, tenis kortlarında spor yapmanın zevkine varacaklar. Gençlerimiz mutlu oldukça anneler ağlamayacak, yüzler hep gülecek. Dolayısıyla kazanan Diyarbakır olacak. “ dedi.

 

“SIÇRAMA TAHTASI ÜSTÜNDEYİZ”

Diyarbakır’a çok sayıda spor tesisi kazandırma peşinde olduklarını anlatan İçten, kentin bu konuda sıçrama tahtası üzerinde olduğunu ifade etti.

İçten,”Diyarbakır adeta bir sıçrama tahtası üzerinde. Teşkilat olarak uyum içinde çalışıyoruz. Harekete geçiremediğimiz çok sayıda dinamiklerimiz var. Allah’ın izniyle bunları harekete geçireceğiz. Sayın Bakanlarımızla sürekli görüşmeler yapıyoruz. Bakın 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanımız bizi kırmadı ilimizi spor diyarı haline getireceklerinin müjdesini verdi. Mardin yolu üzerindeki spor tesisleri yenileniyor, Bağlar ve Sur Gençlik merkezi Çınar kapalı spor salonu, Bismil Ambar Beldesi spor salonu, Bismil, Silvan ve Kulp sentetik çim yüzeyli futbol sahası hep bu yıl içinde yapılacak. Adı geçen yerlerin yapımında arsa temin çalışmaları tamamlandı. Hatta Silvan ve Bismil projesi ihale aşamasında. Diğer yatırımlar da en kısa sürede ihaleye çıkacak ve Diyarbakır sıçrama tahtasından en yüksek noktaya varacak. “ diye konuştu.

“HİZMET EDEN VAKIFLARI VE CEMAATLERİ DESTEKLİYORUZ”

Hizmet eden vakıfları ve cemaatleri desteklediklerine dikkat çeken İçten,inşaatı devam yurtlar hakkında da bilgi verdi.

İçten,”Bu arada bölgede cemaat, cemiyet ve vakıflarımız öğrenci yurtları yapıyorlar. Biz bunların destekçisiyiz. Çünkü bu kurumlar ahlaki ve kutsal değerlerimize hizmet eden kurumlardır. Buralardan yetişen çocuklar değerlerimize uygun olarak bu ülkeye ve memlekete hizmet edeceklerdir. Bunların yetişmesi için çalışıyoruz. İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır teşkilatına eski MİT binası tahsis edildi. Burası 224 kişilik kız öğrenci yurdu olarak hizmet verecek. Ayrıca, Kızılay binası da yine İlim Yayma Cemiyetine tahsis edildi. Burada da 200 erkek öğrencimiz kalacak. Ve yine ayrıca; Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Farabi Kültür Evi’ni açtık. Burada 600 gencimiz ücretsiz değişik mesleki eğitimler alıyoruz. 21 öğreticimiz için de istihdam ortaya çıktı. Aydınlık yarınlar hizmetle olur. Biz de Allah ömür ve nefes verdiği sürece bu yolda ilerleyecek ve hayırlı hizmetlere imza atanları destekleyeceğiz. “ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz