İçten: Peygamberi bilmeyen pimi çekilmiş bomba gibidir

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Diyarbakır Talebeye Yardım Derneği tarafından yürütülen ve (SODES) kapsamında Kalkınma Bakanlığı’nın finanse ettiği LGS LYS Kursu’nun düzenlediği iftar yemeğine katıldı.İçten,” Kuran’ı ve Peygamberi bilmeyen pimi çekilmiş bir bomba gibidir.” dedi.

İçten: Peygamberi bilmeyen pimi çekilmiş bomba gibidir

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Diyarbakır Talebeye Yardım Derneği tarafından yürütülen ve (SODES) kapsamında Kalkınma Bakanlığı’nın finanse ettiği LGS LYS Kursu’nun düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Özel Turhan-1 Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki iftarda, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, MUSİAD Diyarbakır Şubesi Başkanı Şehabettin Aykut, dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şimşek’in yanı sıra dernek üyeleri ve çok sayıda öğrenci, birlikte oruç açmanın mutluluğuna vardılar.

TOPRAK :’HER CANIN DEĞERİ ÖNEMLİDİR’

Yemekte bir ilk olarak bir konuşma yapan Talebeye Yardım Derneği Başkanı, Ahmet Şimşek bu yıl eğitim gören 112 kursiyerden 110’nunun 4 yıllık fakülteyi kazandığını söyledi. Davetlilere kurstaki eğitimler hakkında bilgiler veren Şimşek, dört yeni yurdun daha hizmete gireceğini belirterek, “Kıymetli iş adamları ve hayırseverlerin desteği ile öğrenci sayımızı 10 bine çıkartacağız” dedi.

Şimşek’in ardından söz alan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak her bir insanın değerinin ayrı olduğunu ifade ederek, “Her bir ferdin canı bizimkinden daha önemlidir. Gençlerimizin ilimizde olumsuzlukların ortaya çıkardığı olaylardan etkilenmemesi adına bu gibi projelere desteğimizi sürdüreceğiz. Gençlerimizin hayatta bulundukları süre içinde değerlerini geleceğe taşımaları açısından burada aldıkları eğitimin önemi büyük” diye konuştu.

‘PEYGAMBERİNİ BİLMEYEN GENÇLİK TEHLİKELİDİR’

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise peygamberini bilmeyen gençliğin pimi çekilmiş bomba gibi olduğunu söyledi :“Birileri çocukların ve gençlerin dinine, vatanına, milletine, faydalı olmalarını engellemeye ve yozlaştırmaya çalışıyor” diyerek başladığı konuşmasında bu gibi eğitim kurumlarının artması gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:”Bu mekanlar bizler için çok önemli. Okuma imkanı olmayan çocuklarımıza çok iyi eğitim veriliyor. Bu yıl, 4 bine yakın çocuğun Kuran ve İslam Dini’nin inceliklerini öğrendiği bilgisini aldım. Ayrıca, bilgisayar, yabancı dil gibi takviyelerle çocuklarımızın geleceğe daha sağlam adım atmaları sağlanıyor. Birileri çocuklara taş attırırken birileri de, manevi değerlerine sahip çıkan muhafazakar ve demokrat gençlerin yetişmesi için çaba sarf ediyor.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dindar çocukların yetiştirilmesi konusundaki hassasiyetini gayet iyi bilmekteyiz. Buralarda Kuran öğretiliyor, buralarda İslam öğretiliyor. Kuran’ı ve Peygamberi bilmeyen pimi çekilmiş bir bomba gibidir. Eskiden oturduğumuz mahallede herkes birbirini tanırdı. Arkadaşlarımızın dayılarına biz de dayı diyorduk. Ama şimdi öyle mi tahammülsüzlük var. İnsanlar birbirlerine selam vermeye korkar hale geldi. Şahsım adına şuna inanıyorum ki, gelecekte bizi çok daha iyi şeyler bekliyor. Dindar bir gençlik ve gelecek için bu gibi kurs ve yurtlara ihtiyacımız var. Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. “ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz