HÜDA PAR: Çocuklarımızın dinlerini ve anadillerini öğrenmeleri önemlidir

21 Ocak'ta sona erecek "seçmeli dersler"in önemine değinen HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, "Çocuklarımızın fenni ilimlerin yanı sıra dinlerini ve anadillerini öğrenmeleri açısından bu tercihler önemlidir." dedi.

HÜDA PAR: Çocuklarımızın dinlerini ve anadillerini öğrenmeleri önemlidir

HABER MERKEZİ

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Demir, partisi adına yaptığı Haftalık Gündem Değerlendirmesi'nde iç ve dış gündeme dair önemli mesajlar verdi.

Demir, seçmeli derslerin tercihi, RTÜK'ün genel ahlakı korumakta aciz kalması, enflasyonla mücadele, 2021 Yılı Trafik Kazaları Raporu, Kazakistan'da şiddet eylemleri ve İngiltere'de "İkinci Sınıf Vatandaşlık Yasası" gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu. Demir'in iç ve dış gündeme dair değerlendirmesi şöyle:

Seçmeli derslerin tercihi

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı'nda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik seçmeli ders tercih takvimi 3 Ocak'ta başladı. 21 Ocak'ta da sona erecektir. Çocuklarımızın fenni ilimlerin yanı sıra dinlerini ve anadillerini öğrenmeleri açısından bu tercihler önemlidir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın maddi ve manevi anlamda bütüncül bir eğitim sistemi içerisinde yetiştirilmesi gerekir. Akıl, ruh ve beden birlikte eğitilmelidir.  Devlet, bu konuda gerekli olan insan kaynakları, materyal ve rehberlik hizmetlerini temin etmeli, bu derslerle ilgili öğretmen atamalarında kontenjan artırımına gitmelidir. MEB, öğrencilerin bu dersleri tercih etmeleri için gerekli desteği vermeli, velilerin endişelerini giderecek şekilde rehberlik çalışmaları yapmalıdır. Okul yöneticileri de bahanelerin arkasına saklanarak tercihleri engellememeli ve tercih edilen dersleri hemen başlatmalıdır.

Veliler de gerekli hassasiyeti göstererek yeterli düzeyde bilgiye ulaşmalı ve derslerin seçiminde aktif rol almalıdır.  Seçmeli derslerden Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı ve Temel Dini Bilgilerden herhangi ikisi; yaşayan diller kısmından da ana dillerine göre Kürtçe (Kurmançca), Zazaca veya Arapçanın seçilmesini tavsiye ediyoruz. Türkçeye verilen önem ülkenin sınırları içinde konuşulan Kürtçe, Arapça ve Zazaca gibi dillere de verilmeli ve bir kademeden sonra zorunlu hale getirilmelidir. Temel insan haklarının güvence altına alınması, birlik ve beraberliğin tesisi için bu hususta hükümetin atacağı adımlar önemlidir.

RTÜK genel ahlakı korumakta aciz kalıyor

Toplumumuzun aile yapısına ve ahlaka uygun olmayan TV programlarına her gün yenileri eklenmektedir. Genel ahlâka tamamen zıt bu yayınlar toplumun kahir ekseriyetini rahatsız etmektedir. Bu tür yayınları denetleme görevini üstlenmiş olan RTÜK'ün caydırıcı önlemler almaması, batı menşeli ve art niyetli yayın kuruluşlarına cesaret vermekte ve değerlerimize uymayan bu tür programların artmasına sebep olmaktadır. Batı emperyalizminin maşası olmuş bazı TV kanalları da RTÜK'ün oluşturduğu boşluktan istifade ederek batının hastalıklı zihniyetini topluma yaymaya devam etmektedirler.

Yarışma adı altında toplumumuza sapık fikir ve anlayışların empoze edilmeye çalışılması, kullanılan maskeler ile bilinçaltına mesajlar verilmesi çocuklarımız ve geleceğimiz için son derece tehlikelidir. Batı kültürü erdem ve ahlaktan yoksundur. Bizim değerlerimize ve kültürümüzün berraklığına savaş açan, pagan kültürüne ve satanizme özendiren bu programlar derhal yayından kaldırılmadır. RTÜK, bir an önce genel ahlak ve kültürü koruyacak bir misyon ile yeniden yapılandırılmalı ve bu duyarsızlıktan kurtarılmalıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler