Gözler zirvede

Kürt sorunun çözümüne "yeni ivme" kazandıracak Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu "zirvesi" bugün. Kılıçdaroğlu, Başbakan'a 10 maddelik "çözüm" paketi sunacak.

Gözler zirvede

Güneydoğu'da çatışma ve şiddet ortamının tırmanışa geçtiği dönemde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunu ve terörün çözümü için hazırladıkları raporu görüşmek üzere Başbakan Erdoğan'dan talep ettiği "çözüm zirvesi" randevusu bugün gerçeşiyor. Muhtemel gelişmeler Türkiye'de özelliklen de Güneydoğu bölgesinde "umutları" yeniden yeşertirken, nefesler tutularak gözler saat 15.30'daki görüşmeye çevrilmiş durumda.

Kılıçdaroğlu, zirveye kısa süre kalırken konuştu; "Önerilerimizi iyi niyetle götürüyoruz, hiçbir önyargımız da yok, dayatmamız da yok, iyi niyetle gidiyoruz. Biz yeni bir açılım yapmıyoruz, çözüm yönetimi öneriyoruz. Madem siyasi partiler var, sivil toplum kuruluşları var, aydınlar var, düşünürler, kanaat önderleri var. Niçin hep beraber bu soruna kilitlenip çözmüyoruz?" CHP'nin paketinde, Meclis'te Mutabakat Komisyonu, Meclis dışında da Akil Adamlar Grubu kurulması teklifleri de bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan, CHP'nin randevusuna ve kamuoyuna yansıyat paketle ilgili olarak ilk tepkisini Diyarbakır'da vermişti. Erdoğan, "CHP'nin bize getireceği paketi bir görürüz, buradan istifade edeceğimiz şeyler varsa istifade ederiz. Ön yargımız asla yok. Bütün mesele bu ülkede barışı egemen kılmak için birlikte neler yapabiliriz? Mesele üzümü yemektir, bizim bağcıyla işimiz yok..." Zirveye ve gelişmelere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kapıları kapatırken, BDP ise "önemli gelişmeler, samimiyetle desteklenmesi gerekir" görüşünü ortaya koydu.

Saat 15.30: Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu bugün saat 15.30'da, Başbakanlık makamında "Çözüm zirvesinde" bulunacak. Nefesler tutularak takip edilecek olan zirveden çıkacak sonuc, Kürt sorunun çözümü sürecine yeni bir boyut kazandıracak.

Kaynak: Diyarbakır Söz