Ergenekon'' davası kapsamında duruşmada bulunan sanıklar ile avukatlarının, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında taleplerinin alınmasına başlandı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılan duruşmada, tanık Semih Genç'in dinlenilmesinin tamamlanmasının ardından, Mahkeme Heyeti Başkanı Hüsnü Çalmuk, sanıklar ve avukatlardan ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamındaki taleplerini 5'er dakikalık süreler içinde bildirmelerini istedi.
Bunun üzerine, aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İnönü Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Bora Perinçek'in de bulunduğu sanıklar, söz konusu yasal düzenleme göz önüne alınarak tahliyelerine karar verilmesini istedi.
ODATV'DE DE TAHLİYE TALEPLERİ...
Odatv davası kapsamında tutuklu yargılanan Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın, bugün yürürlüğe giren 6352 sayılı yasa kapsamında adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliye edilmesi talep edildi.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Yalçın, Terkoğlu ve Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sundu.
CEMİL ÇİÇEK SİNYALİ VERMİŞTİ
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, mahkemelerin, tutuklu milletvekilleri bakımından adli kontrol gibi çağdaş bir imkanı uygulamaya koyabileceklerini belirterek, "Ümit ederim ki mahkemeler Meclis'in verdiği bu mesajı iyi anlamıştır" dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Tören Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek 24. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Meclis Başkanlığı görevine seçildiği 4 Temmuz 2011'den bugüne 1 yıl geçtiğini işaret eden Çiçek, görevi süresince gerçekleştirilen çalışmaları da anlattı. Çiçek, 24. dönemin ilk iki yasama döneminde yapılan en önemli faaliyetin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun kurulması ve yeni anayasa çalışmalarının başlatılması olduğunu vurguladı.
Gazetecilerin, 3. Yargı Paketi’nin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından tutuklu milletvekillerinin durumunun ne olacağı yönündeki sorusu üzerine Çiçek, "Mahkemeler, tutuklu milletvekilleri bakımından adli kontrol gibi çağdaş bir imkanı uygulamaya koyabilecektir. Ümit ederim ki mahkemeler Meclis'in verdiği bu mesajı iyi anlamıştır" diye konuştu.
Kaynak: Diyarbakır Söz