Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin "Aday olacaksa bu partisi için de ülkemiz için de isabetli olur" yorumunda bulundu. Erdoğan, Paris Saint-Germain-Başakşehir mücadelesinde yaşanan ırkçılık tartışmasına ilişkin ise "Fransa maalesef ırkçı söylemlerin yaklaşımların yoğunlaştığı bir yer haline geldi. Temenni ederiz ki bu maç suhuletle biter" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu yorumu

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

AZERBAYCAN'A DESTEK: Aziz kardeşim Aliyev'in daveti üzerine Azerbaycan'a resmi ziyaret gerçekleştirmek üzerine birazdan Bakü'ya hareket edeceğiz. Şanlı Azerbaycan ordusu işgal altındaki Karabağ ve topraklarını kurtarmak için başarılı bir hareket gerçekleştirdi. 44 gün süren çetin mücadeleler neticesinde hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında gururla dalgalanıyor. Can Azerbaycan'a olan desteğimiz bundan sonra da devam edecektir. Azerbaycan halkının haklı sevincine birlikte ortak olacağız. Salgınla ortak mücadele çalışmalarına da gözden geçireceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NUN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞIYLA İLGİLİ SÖZLERİ: Sayın Kılıçdaroğlu'nun nasıl adım atacağı bizim derdimiz değil, kendi derdi. Yaptığı açıklama da verdiği cevap da çok sulandırılmış. Aday olacaksa bu partisi için de ülkemiz için de isabetli olur.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN YARGILANMASI: Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil. Özellikle biz Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin bu noktada varsa sözde hakkını koruyacak değiliz, ki böyle bir şey yok. Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan tanımaz. Kobani'nin faili, Diyarbakır'ın faili, Yasin Börü'nün faili odur. Bunları görmezden mi geleceğiz? Yargımız bunları görmezden mi gelecek? Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz. Bunların mülkiyet hakkı diye bir şey yok ki. Bunların bu halka ödemesi gereken çok büyük hesapları var. FETÖ de aynı şekilde. Şu anda İngiltere'de bulunan zat bunun bedelini nasıl ödeyecek?

AB'NİN YAPTIRIM KARARI: Türkiye'ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamaları ile ilgili de "Aslında sürekli masadan kaçanlar bunlar. Hiçbir zaman bunlar masada durmadılar. Eğer Yunanistan bir komşu olarak dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam ederiz.

DOĞU AKDENİZ-YUNANİSTAN'IN TAVRI: Sürekli masadan kaçanlar bunlar. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg masaya çağırdı, orada da kaçtılar. Özellikle de bir farklı adımda Arnavutluk-Türkiye- Yunanistan arasında bir adım atılsın dendi, bunda da masaya gelmediler. Dünden bugün nasıl dik durduysak bunda sonra da dimdik yolumuza devam ediyoruz. Doğu Akdeniz'deki haklarımız ne ise bunları korumaya devam edeceğiz. KKTC'nin haklarını da korumaya devam edeceğiz, taviz vermemiz asla mümkün değil. Eğer Yunanistan bir komşu olarak dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam ederiz.

"EVİME GELMİŞLİĞİ VAR": Ben Biden'a yabancı değilim. Obama döneminde de görüştük kendisiyle. Hatta rahatsızlığım zamanında evime gelmişliği de vardır. Aklına bir şey gelen hemen yaptırım diyor. Şu anda maalesef bizim silah alımlarıyla ilgili konularda attıkları adımları şık bulmuyoruz. Sayın Biden görevi üstlensin, üstlendikten sonra herhalde oturup bazı şeyleri konuşacağız.

PSG-BAŞAKŞEHİR MAÇINDA IRKÇI SÖYLEM: Meydana gelen bu hadise Fransa'nın son dönemlerdeki ırkçı yaklaşımlarının söylemlerinin yeni bir ifadesidir. Buradaki yaklaşım asla affedilemez. Ben de dün akşam bununla ilgili Twitter hesabımdan açıklamalarımı yaptım. Gerek parti sözcümüz gerek Cumhurbaşkanlığı Sözcümüz açıklamalarımızı yaptık. Bu duruşu aynı kararlılıkla devam ettireceğiz. Başakşehir çok kararlı bir duruş sergiledi. Sahadan çekilmeleri. Roman hakemi almalarına rağmen arkadaşlar direndi. Fransa maalesef ırkçı söylemlerin yaklaşımların yoğunlaştığı bir yer haline geldi. Temenni ederiz ki bu maç suhuletle biter.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ: Bu görüşmeler devam ediyor. Bakanlığımız görüşmeleri iş veren kesimiyle işçi kesimiyle yürütecekler. Sonrasında durum bizim de önümüze gelecek adımları birlikte atacağız. Temennimiz odur ki isabetli bir karar çıkar.

Kaynak: Diyarbakır Söz