Erdoğan Diyarbakır’a geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi kesinleşti. Cumartesi günü gelecek olan Erdoğan toplu açılış törenine katılacak, İstasyon meydanında ise halka hitap edecek.

Erdoğan Diyarbakır’a geliyor

Bir süredir Diyarbakır kamuoyunun gündemini meşgul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret, kesinleşti günü de belirlendi. Erdoğan, haftasonu Diyarbakır’da olacak.

FESTİVALİN SON GÜNÜ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle organize edilen Sur Kültür Yolu festivalinin bitiş gününe katılacağı yönünde kulis bilgileri yayınlan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisi kesinlik kazandı.

Önceki gün kabine toplantısı durum değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’a 15 Ekim günü gelebileceğini duyurdu.

TOPLU AÇILIŞ YAPACAK

Sur Kültür Yolu Festivalinin son gününde finiş ekinliğine katılacak olan Erdoğan, Diyarbakır’da son yıllarda yapılan yatırımların toplu açılış törenini gerçekleştirecek. Erdoğan’ın burada önemli açıklamalarda bulunması beklenirken, Kürtlerin taleplerine ilişkin yeni bir sayfa açacağı söyleniyor.

İSTASYON MEYDANINDA

Erdoğan, Yenişehir ilçesinde bulunan İstasyon Meydanında organize edilen mitingde halka hitap edecek. Erdoğan’ın Diyarbakır programının diğer detayları ise gizli tutuluyor.

Buarada, Cumhurbaşkanlığından bir ekip dün itibariyle kentte gelerek etkinlikleri ve Erdoğan’ın gideceği yer ile güzergahların belirlenmesine çalışılırken, Perşembe günü itibariyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da Diyarbakır’a gelerek, çalışmaları takip edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz