Erdoğan: Bay Kemal oğluna sahip çık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu ile ilgili "Baba oğul gibiyiz" sözleri için, "Bay Kemal oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde!" dedi. Erdoğan, "Enflasyon tepetaklak aşağı inecek" iddiasında bulundu.

Erdoğan: Bay Kemal oğluna sahip çık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu. Enflasyonun düşeceğini iddia eden Erdoğan, siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yorum yaparken, "Baba oğul gibiyiz" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Bay Kemal oğluna sahip çık. O kendine yeni ebeveynler arama peşinde" diye seslendi.

Erdoğan, Altılı Masa için, "Herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği bir masaya bu millet geleceğini teslim etmez" dedi. İmamoğlu'nu adını anmadan "Hakimlere hakaret iddiasıyla ceza alan bir şahıs" diye tarif eden Erdoğan, mahkemenin kararı sonrası yaşananlar için "Masa efradının perişanlığını göstermeye yeterlidir" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MUHALEFETE BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Bu bütçeyi de milletin bütçesi olarak hazırladık, inşallah öyle de uygulanacağız. Vizyon, program ve proje yoksunu muhalefet partileri bu bütçe görüşmeleri boyunca da kifayetsizliklerini göstermeye devam etmiştir. Muhalefetin tutumuna baktığımızda Cumhuriyetimizin 100 yıllık serencamının muhasebesini yapan bir akıl göremiyoruz. Bölgesel ve küresel gelişmeler ışığında ülkemizin önündeki tehdit ve fırsatları değerlendiren bir analiz göremiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına dair vizyon da göremiyoruz. Yalanları, iftiraları, çarpıtmaları tekrarlayan bir zihniyetin hesaplarına ve hezeyanlarına tekrar şahit olduk. Bu tablo bile kimlerin ülkenin ve milletin derdiyle dertlendiğini ispata yeterlidir. Bizim sözümüz bakidir.

DAHA FAZLA VATANDAŞA SOSYAL DESTEK VAADİ

Önümüzdeki dönemde değişen şartlar ve ihtiyaçlara göre daha fazla vatandaşımızı sosyal destek şemsiyesinin altına alacağız. Ulaştırmada bölünmüş yolu 6 bin 100 kilometreden 29 bin kilometreye, otoyolu 1.714 kilometreden 3 bin 633 kilometreye çıkardık; ülkemizi ilk defa hızlı trenle tanıştırdık, dünya çapında dev projeleri hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde bu altyapıyı geliştirmeye devam edeceğiz.

'VARSIN BİRİLERİ KENDİ İÇLERİNDEKİ KAVGAYI BİZE SALDIRARAK SAKLAMAYA ÇALIŞSIN'

Varsın birileri kendi içlerindeki kavgayı, hırsı, rekabeti sürekli bize saldırarak saklamaya çalışsın. Milletimiz hakkaniyet tartısına çıkarmayı gayet iyi bilir. Bu ülkeyi tek parti faşizmine bırakmayan milletimize olan güvenimiz tamdır. Biz bugüne kadar Allah’tan başkasına boyun eğmedik, milli iradenin üzerinde güç tanımadık.

EKONOMİ PROGRAMINI ÖVDÜ

Gelişmeler ülkeler dahil tüm dünya kriz dalgalarıyla boğuşurken biz ısrarla Türkiye’nin büyüme noktasındaki hedeflerine ulaştık, ulaşıyoruz. Ekonomi programındaki tercihimiz sebebiyle bizi kıyasıya eleştirenler bile söylemlerini değiştirmeye, yumuşatmaya, hatta kimileri hakkımızı teslim etmeye başladı. Yılbaşından itibaren işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların fırsatçıların açgözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz.

'ENFLASYON TEPETAKLAK AŞAĞIYA İNECEK'

Artık hep birlikte önceliği milletçe ortak geleceğimize vermek mecburiyetindeyiz. Ülkemizin hedeflerine ulaşmasının önünde enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında bir engel kalmamıştır. İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun adeta tepetaklak aşağıya ineceğine beraberce şahit olacağız.

Milletimiz gerçekten geçmişte defalarca seyrettiği bir filmi sanki hiç yaşanmamış gibi yeniden karşımıza çıkartanlara en güzel cevabı sahada verecektir.

'ALTILI MASA'NIN NE YAPTIKLARI BİZİ İLGİLENDİRMİYOR'

Herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği bir masaya bu millet geleceğini teslim etmez. Geçtiğimiz hafta hakimlere hakaret iddiasıyla ceza alan bir şahıs, bu konuda sergilenen tuhaf tavırlar ile masa efradının perişanlığını göstermeye yeterlidir.

CHP'nin başındaki zat dün çıkmış ne diyor, 'Biz baba oğul gibiyiz'. Bunlara duyunca biz de içimizden Bay Kemal oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde demekten öte duramadık. Şaka bir yana Altılı Masa'nın ne yaptıkları, hangi oyunu çevirdikleri bizi ilgilendirmiyor. Biz işimize bakacağız, bizim işimiz var ya.

'KÜÇÜK YAŞTA EVLENDİRİLDİĞİ İDDİA EDİLEN'

Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen bir evladımızın trajedisi üzerinden milletimizin inancına saldıranların aile kurumunun korunması hususundaki samimiyetini bu vesileyle tartma imkânı bulacağız"
Geçtiğimiz haftalarda Meclis'e bir anayasa teklifi sunduk. CHP’nin gündeme getirdiği başörtüsüyle ilgili teklifi, Türkiye, bu temel hak konusunda bir daha benzer tartışmaların içine düşmesin diye anayasa hükmü hale dönüştürdü. Ayrıca bu teklife aile yapımızı küresel sapkın akımların saldırılarından korumaya yönelik bir madde de ekledik. Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen bir evladımızın trajedisi üzerinden milletimizin inancına saldıranların aile kurumunun korunması hususundaki samimiyetini bu vesileyle tartma imkanı bulacağız. Anayasa teklifimizin komisyon ve genel kurul aşamalarındaki tartışmalar tüm partilerin demokrasi hak ve özgürlükler konusundaki samimiyetini gösteren bir turnusol kağıdı işlevini görecektir." 

Kaynak: Diyarbakır Söz