Elitaş: CHP'nin önerisi Karayılan'a vekillik yolunu açar

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin tutuklu milletvekilleri için sunduğu teklifin Karayılan'a vekillik yolunu açacağını savundu.

Elitaş: CHP'nin önerisi Karayılan'a vekillik yolunu açar

Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tutuklu milletvekilleri ile ilgili CHP'nin önerisi hakkındaki soruya, konuyu yetkili kurullarında hem hukuki hem siyasi sonuçlarını değerlendirip ona göre karar vereceklerini kaydetti. CHP'nin önerisinin Karayılan'a milletvekilliği yolunu açtığını iddia eden Elitaş, "CHP'nin teklifini kabul ettiğimiz takdirde onun önünün açıldığı açık ve net. Çünkü milletvekilliği tutukluluğu ile ilgili hüküm verilmemiş kişinin milletvekili adayı olma hakkı vardır. Kandil ile TBMM arasında bir koridor, tünel açmasına fırsat verecek bir durumdur." dedi.

Elitaş, Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamalarla ilgili de Genelkurmay'ın bazı yazarlara yazılı cevap vermesini doğru bulmadığını aktararak, basın özgürlüğünün de hakaret etme özgürlüğünü içinde barındırmadığına dikkat çekti.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz