'Diyarbakır'ın sorunu hepimizin sorunudur'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Diyarbakır’ın sorunlarını kendi sorunları gibi görerek çözüm üretme arayışında olduklarını söyledi. Advan,önemli yatırımlar yapılmasına rağmen elektrik sorunu yaşanmasının üzüntü verici olduğunu ifade ederken,kentteki 4.diş hastanesinin yakında hizmete gireceğini açıkladı.

'Diyarbakır'ın sorunu hepimizin sorunudur'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan,Diyarbakır’ın mutlu ve müreffeh bir şehir olması için çaba harcadıklarını söyledi.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından geleneksel hale gelen halkla iç içe Cuma namazı kılma programına bu hafta Bağlar Kaynartepe mahallesinde bulunan Hacı Ömer Camii’sinde devam edildi.

Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Erdal Erdal ve teşkilat üyelerinin de eşlik ettiği Cuma namazı sonrası Gürsel Caddesi üzerinde bulunan sağlık kıraathanesinde vatandaşlarla bir araya gelindi.

 Semt sakinleri, en büyük sorunlarının elektrik kesintilerinin sürekliliği olduğuna dikkat çekerek veryansın etti.İl Başkanı Advan ise çok önemli alt yapı yatırımları olmasına rağmen bu sorunun önüne geçilemediğini söyledi.

‘BU SORUNU DA ÇÖZECEĞİZ’

Vatandaşlara bu sorunu çözme sözü veren Advan,”Cumhuriyet tarihinden bu yana elektrik konusunda yapılmayanlar AK Parti iktidarı döneminde Diyarbakır’da yapıldı. Diyarbakır’da çok sayıda trafo kuruldu.Ayrıca Cumhuriyet tarihinde değiştirilmediği kadar Diyarbakır'da 341 adet trafo değiştirildi. Ne yazık ki bunlara rağmeneElektrik kesintilerinin önüne geçilemiyor. Burada bir hastalık var ,bunu da birlikte çözeceğiz bu bir ahlaki problemdir. İnşallah bu problemi aşacağımıza ben inanıyorum.” dedi.

2011 yılının sonbaharından bu yana 60 bin ton kömür dağıtıldığını kaydeden Advan,kentin sorunlarını kendi sorunları olarak görüp çare üretmeye çalıştıklarını ifade etti. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne klinik şeflerinin atanması için Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan söz aldıklarını anlatan Advan,kentteki 4.diş hastanesinin de yakında hizmete gireceğini açıkladı.

‘4.DİŞ HASTANESİ YAKINDA HİZMETE GİRECEK’

Advan,”Diyarbakır’ın sorunları hepimizin sorunudur .Bunları aşmak için el ele vereceğiz .Sizden aldığımız sorunları mutlaka genel merkezimize, il milletvekillerimize, bakanımıza ve başbakanımıza bu sorunların hepsini iletiyoruz. Geçen ay Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile görüşme yaptık .Diyarbakır Eğitim ve araştırma hastanesinin klinik şefleri yoktu .Kendisinden rica ettik Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde bu hastanemize klinik şefi tayin edilecek. Bazı ucra ilçelerimizin uzman doktorları yoktu bakanımızdan rica edip oralara da uzman doktorlar istedik. İlimizde Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yeni bir diş hastanesi yapılıyor. Allah nasip ederse orası da biterse Diyarbakır’daki 4’üncü diş hastanesi hizmete girmiş olacak. Sorunları birlikte aşacağız bize sorun ve sıkıntılarınızı mahallenizde bulunan mahalle temsilcilerine onlar üzerinden ilçe başkanlıklarımıza iletebilirsiniz. Sorunlarınızı ilçe başkanlıklarına iletirseniz bundan aciz olmayız bizlerin asli görevi Diyarbakır’a ve size hizmet etmektir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz