DEM Partili Koçyiğit'ten anlamlı ziyaret

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret ederek PMD nezdinde tüm basın mensuplarının gününü kutladı ve gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

DEM Partili Koçyiğit'ten anlamlı ziyaret

Koçyiğit, Yargıtayın Gezi Parkı davası hükümlüsü TİP Milletvekili Can Atalay kararına ilişkin, "Bizce Meclis Başkanı, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmalıydı." dedi.

Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda kan kaybı yaşadığını savunan Koçyiğit, "Gazetecilerin mesleklerini yapmak, üretmek yerine adliye koridorlarında sürekli ifade vermek zorunda kaldıkları bir süreci yaşıyoruz." diye konuştu.

Koçyiğit, bir soru üzerine, Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Can Atalay kararıyla ilgili Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağıran CHP'ye verdiği yazılı cevabını değerlendirdi.

Meclis'in olağanüstü toplanmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Koçyiğit, "Can Atalay kararının kendisi bir yargısal darbe." dedi.

Bunun Meclis'e yönelik de bir "darbe girişimi" olduğunu ileri süren Koçyiğit, "Meclis'in buna tutum alması ve bu konuda taraf olması gerekiyor. Kimden yana? Halktan, anayasadan, anayasal düzenden yana taraf olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Başkanı Kurtulmuş'a "Bu karar asla Meclis'te okunmamalıdır." şeklinde çağrıda bulunan Koçyiğit, "Bizce Meclis Başkanı, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmalıydı. Ne yazık ki yapmadı, biz yaptık. Ona da olumsuz yanıt verdi. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz." diye konuştu.

aa

Kaynak: Diyarbakır Söz