DEM Parti: Kentlerimizi savunacağız

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, yerel seçimlere dair yaptığı açıklamada "Zaman kadınların, Kürtlerin zamanıdır. Zaman kayyumları gönderme zamanıdır" iddiasında bulundu.

DEM Parti: Kentlerimizi savunacağız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Örgütü yönetimi, yerel seçimlere dair parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya partinin Büyükşehir ile ilçe belediye eşbaşkan adayları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları ve yöneticiler katıldı.

Basın metnini DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Abbas Şahin okudu. Imralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasında bulunan Şahin, “bu tecridin toplumsal ve siyasal alanı esaret altına alma politikası olduğunu ileri sürerek, başlatılan özgürlük yürüyüşünü desteklediklerini söyledi.

'17 İLÇEDE BİMLERCE DELEGENİN KATILDIĞI ÖN SEÇİM YAPTIK'

Mayıs seçimlerinden sonra ön seçimi kararı aldıklarını ifade eden Şahin, “Bu konuda adaylarımızın halkımız tarafından belirleneceğini dile getirmiştik. Sadece Diyarbakır’da 17 ilçemizde binlerce delegelerimizle ön seçim yaptık, bazı ilçelerimizde ise eğilim yoklaması yaparak adaylarımızı belirledik.

Demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışının yaşamsal kılınması adına çok değerli, önemli bir ön seçim sürecini geride bıraktık. Başta değerli annelerimiz olmak üzere bu süreçte sandıklara gelerek iradelerini gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Özgürlükçü halk iradesini esas alan yerel yönetim anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz bu ön seçim sürecinin, bundan sonraki süreçte yerel demokrasinin güçlenmesinde ön açıcı olacağına olan inancımız tamdır” iddiasında bulundu.

'KENTLERİ KAYYIMA KARŞI SAVUNACAĞIZ'

Hayata geçirmeye çalıştıkları sistemin katılımcı demokrasinin en büyük örneği olduğunu öne süren Şahin, “Hem dünya siyaseti için bir örnek hem de Türkiye açısından bir ilk olarak halkımızı sürece katarak ilerlemiş olduk. Çünkü biliyoruz ki halk, yönetime katıldıkça demokratikleşir.

Bu anlamda demokratik dönüşümü esas alan sistemimiz aynı zamanda kayyım siyasetine karşı da bir ders niteliğindedir. Demokratik Yerel Yönetim anlayışımız ile taşından toprağına, suyundan elektriğine, hafızasından kimliğine kadar kentlerimizi ahlaki ve politik yöntemle kayyım siyasetine karşı savunacağımızın sözünü veriyoruz. Kadın düşmanı tahakkümcü zihniyete karşı demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmamız ile her kentte eşit temsiliyeti tekrardan yaşamsal kılacağız” ifadelerini kullandı.

Mücadeleyi yükselteceklerini kaydeden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün ön seçimlerde belirlenen adaylarımızla karşınızdayız. Bu kentte uzunca bir süredir yürüttüğümüz mücadelemize, halkımızın seçtiği,adaylarla devam ediyoruz. Bu anlamda seçimlerden ibaret olmayan mücadelemizi yükselteceğimizin sözünü vererek tüm halkımızı selamlıyoruz.” 

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler