Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müzisyen Onur Şener'in öldürülmesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müzisyen Onur Şener'in öldürülmesine ilişkin açıklama

ŞEHRİMİZE YAKIŞAN MUHTEŞEM BİR ESER OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bu güzel binada Türkiye’nin en modern sanat birikimini yeniden ihya etmenin gururunu yüreğimizde hissediyoruz. Bu önemli eseri İstanbul’umuza ve ülkemize kazandıran Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. 

ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SANAT DESTİNASYONLARINDAN BİRİ OLACAĞINA İNANIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müzemizde toplam 806 sanatçının 10 bin 666 eseri bulunuyor. Açılış koleksiyonunda ise 277 sanatçımızın 749 eserine yer veriliyor. Gerek binasıyla gerek koleksiyonuyla İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin önümüzdeki dönemde sadece İstanbulluların değil, ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından biri olacağına inanıyorum" diye konuştu. 

JAKOBEN ANLAYIŞI GÖREVE GELDİĞİMİZDE RAFA KALDIRDIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihiyle, medeniyetiyle, kültürüyle, kadim değerleriyle milletimizin bağını koparmak isteyenler ne yazık ki eşsiz kültür varlığımızın kıymetini de bilemediler. Kimi zaman sadece ihmalkarlıkla, sadece imkanların kısıtlı olmasıyla açıklanamayacak türde hüsumet dolu adımlar attılar. Devlet idaresinde makbul, makbul olmayan vatandaş ayrımına gidenler, benzer bir tavrı sanat dallarına yönelik de sergilediler" ifadelerini kullandı.

"GÜZELİ, KALİTEYİ, BAŞARIYI DESTEKLEMENİN ÇABASI İÇİNDE OLDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak, bu alanda çeşitliliği artıracak her türlü esere, her türlü proje nitelikli her türlü çalışmaya samimiyetle sahip çıktık. Son 20 yılda toplam 164 müzenin onarım, restorasyon ve teşhir tanzim çalışmalarını yaparak tamamen yeniledik." diye konuştu. 

SANAT ANLAYIŞIMIZ EVRENSELİ KUCAKLAMAK ÜZERİNE KURULU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim sanat anlayışımız ülkemizin yerli ve milli değerlerini göz ardı etmeden evrenseli kucaklamak üzerine kuruludur. Biz siyasette, diplomaside, eğitimde olduğu kadar, sanatta da bir ayağımızı bu topraklara basıyor, diğeriyle de tüm dünyayı kuşatmaya çalışıyoruz. Hiçbir komplekse kapılmadan, insanlığın ortak birikiminden azami derecede istifadenin gayretindeyizö dedi.

SANATI TEKELLEŞTİREN ÇARPIK BAKIŞ AÇILARINI REDDEDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanatı tekelleştiren, sanatçıları toplumun karşısında konumlandıran çarpık bakış açılarını reddediyoruz. Sanatçıyı bağrından çıktığı milletin bir ferdi, sorumlu bir üyesi görmek yerine adeta onu mürebbiyesi gibi gösterme peşinde koşanlar, kesinlikle iyi niyetli değillerdir. Bu tür ötekileştirici, hatta düşmanlaştırıcı yaklaşımların kimseye faydası dokunmadığı gibi kaybedeni ise sanatçılarla birlikte topyekün milletimiz olmaktadır" ifadelerini kullandı. 

FAİLLERİN HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMASI İÇİN MESELENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da istek şarkı yüzünden öldürülen müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili, "Hunharca katledilen müzisyen bir kardeşimizin acısını istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir, ne insanidir ne de vicdanidir. Bu her şeyden önce babasını kaybeden kız çocuğumuza genç yaşta evladını veren ailesine, hayat arkadaşına veda eden eşine yapılmış bir zulümdür. Hepimizin yüreğini dağlayan hadiseler karşısında elbette tepkimizi göstereceğiz. Faillerin hak ettiği cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız. Bunu yaparken maktulün sevdiklerini yaralayan, acılarını daha da derinleştiren fevriliklerden uzak duracağız. Bu konuda sanatçısından gazetecisine, siyasetçisinden sokaktaki vatandaşına kadar hepimize önemli sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.

2023’E DAYANIŞMA İÇİNDE GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023 senesine sanatçısıyla, siyasetçisiyle, kadını erkeği, genci yaşlısıyla, 85 milyon olarak tam bir dayanışma içinde girmeyi hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı diye sembolleştirdiğimiz bu yeni dönemin inşasında akademisyenlerimizle, bilim adamlarımızla birlikte, sanatçılarımızın da öncü rol oynamasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz