Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'aday ol' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na açık bir çağrı yapmak istiyorum. Madem kendine bu kadar güveniyorsun, madem siyaset tarzının doğruluğundan bu kadar eminsin, madem ülkenin ve milletin geleceğinde sorumluluk almak istiyorsan öyleyse hodri meydan; gücün yetiyorsa, yüreğin varsa kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza; birikimlerimizi vizyonlarımızı, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'aday ol' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasına değindi.

'İLK GÜN BU ZİYARETİ YAPAN KİŞİ OLDUM'

Erdoğan, Amasra’daki kazanın yaşanmasının ardından devletin tüm kurumları, bakanları ve personeli ile olaya müdahale ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Kazadan sonraki 18 saat içerisinde de arama kurtarma faaliyetleri tamamlanmıştır. Cumartesi günü Amasra’ya giderek hem olayla ilgili yerinde bilgi aldım hem bazı şehitlerimizin de cenaze törenlerine katıldım. Diğer mevtaların da bakan arkadaşlarım yine cenaze törenlerine katılarak ailelerini ziyaret ettiler. Ben de ilk gün bu ziyareti yapan kişi oldum. Ertesi gün İstanbul’daki yaralılarımızı Çam Sakura’da bizzat ziyaret ettim."

‘BAY KEMAL, ÖNCE ADAMLARINA SAHİP ÇIK’

Erdoğan, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay’ın, TBMM Genel Kurulu’nda kürsüde çekiçle telefonunu kırmasına değinerek, "Bugün Meclis Başkanımla da bunu konuştum. Bay Kemal önce adamlarına sahip çık. Meclis’in kürsüsüne kalkıp, çekiçlerle gelip, orada telefon kırmaya yönelmesinler. Bu ahlaki değildir. Bu edebe, adaba terstir. Meclis’in edebine de adabına da terstir. Ve siz bunları yapadurun; ama ben diyorum ki; parlamento meclis iç tüzüğünü süratle değiştirmelidir. Bu iç tüzükle bu işler yürümez." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘ADAY OL’ ÇAĞRISI

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 2023 seçimlerinde aday olma çağrısında bulunarak, "Şimdi buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na açık bir çağrı yapmak istiyorum. Madem kendine bu kadar güveniyorsun, madem siyaset tarzının doğruluğundan bu kadar eminsin, madem ülkenin ve milletin geleceğinde sorumluluk almak istiyorsan öyleyse hodri meydan; gücün yetiyorsa, yüreğin varsa kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza, birikimlerimizi vizyonlarımızı, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım. Bırakalım kararı millet versin." dedi.

'MADENCİLERİMİZİN AİLELERİ DEVLETE EMANET'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasra'daki maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri ve yakınlarına ilişkin, "Hepsinin ailesinden birer çocuk, yakınlarından, kardeşlerinden yoksa anne-baba hepsine gerekli olan destekleri verdik, veriyoruz, vereceğiz. Bizim ulaştığımız yere senin hayallerin bile ulaşamaz. Bunu böyle bilesin" dedi.

'2023 BÜTÇESİNDE ASLAN PAYINI EĞİTİME AYIRDIK'

Erdoğan, 17 Ekim'de 2023 bütçe teklifini Cumhurbaşkanlığı adına TBMM'ye sunduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu AK Parti hükümetlerinin 21'inci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de 5'inci bütçesidir. Bütçemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme esasına dayanan ekonomi programımıza uygun şekilde hazırladık. Bugüne kadar yaptığımız tüm bütçeler gibi 2023’te de aslan payını eğitime ayırdık. Her şeyin başı eğitim."

'İNSANIMIZI KORUMAK İÇİN KİMSEDEN İZİN ALACAK DEĞİLİZ'

Kamuoyunda 'sosyal medya düzenlemesi' olarak bilinen kanunu da yürürlüğe soktuklarını anımsatan Erdoğan, "Bu kanun keyfe keder bir düzenleme değil, artık daha fazla geciktirilmesi mümkün olmayan acil bir ihtiyaçtı. Tabii her iyi, güzel şey gibi bu düzenlemeye de karşı çıkanlar var. Başta ana muhalefet. Buna da karşı çıktı. Çünkü işlerine gelmiyor. Bizim amacımız fiziki alandaki gibi sosyal medya mecralarında da ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliklerini ve huzurlarını temin etmektir." ifadelerini kullandı.

'MUHALEFET SORUNU ÇÖZÜLÜR MÜ; ONU BİLEMİYORUM'

Türkiye'nin her meselesinin bir gün bir şekilde çözülebileceğini kaydeden Erdoğan, "Benzin istasyonuna girmiş. Benzin istasyonunda orada hamburgerci varmış ve bu hamburgerciye takılmış. 8 saat orada geçmiş. Bu görüntüleri vermek için oralara kadar gitmeye gerek yoktu. Ülkemizde de benzer fotoğraflar pekala verilebilirdi. Burada da bir benzin istasyonuna takılabilirdi. Orada da restoranlar var. Orada da bu işi halledebilirdi" diye konuştu.

'SEN NASIL BU ÜLKENİN ANA MUHALEFETİSİN?'

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretinde gizemli bir şekilde 8 saat ortadan kaybolduğu iddialarına ilişkin değerlendirmelerine şöyle devam etti:
"Bu gezinin bir de bilinmeyen tarafları var. Karanlık tarafları var. Ama o şaibeli kısmın hesabını sormak bu zatı Amerika'ya gönderen partisine düşer. Yine bu zatın Amerika'da görüştüğü FETÖ iltisaklı kişi ve kuruluşlarla ilgili muhasebeyi yapmakta 6'lı masadaki ortaklarının görevidir diye düşünüyorum. Tabii bir de vermediği görüntüler var. New York'a kadar gideceksin, Türken Vakfı’nın yurt inşaatının önünde hezeyanlar savunurken hemen yanındaki ülkemizin gurur abidesi olan Türk Evi’ni ziyaret etme ihtiyacı duymayacaksın. Sen nasıl bu ülkenin ana muhalefetisin? Niye? Yapamaz. Çünkü oradaki Türk Evi’ne gittiği anda Türk Evi onun bütün fiyakasını bir anda siler, süpürür, atar."

'7 AY KALMIŞ DAHA ORTADA CUMHURBAŞKANI ADAYLARI YOK'

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, 2023 yılında yapılacak seçimlerde aday olma çağrısını yineleyerek, "Bugün adayımız 'şu isimdir' deme iradesini gösteremeyenlerin her birinin ardından küresel güçlerin olduğu, terör örgütlerini tepesini ezme kararlığını nasıl sergileyebileceklerini doğrusu merak ediyoruz. Bugün cumhurbaşkanı adayını açıklama cesaretini sergileyemeyenlerin küresel ekonomik krizin giderek daha da sertleşecek fırtınasından ülkemizi nasıl sağ salim çıkartacaklarını doğrusu merak ediyoruz" dedi. 

'DARBECİ DAMARLARLA MÜCADELE YÜREK İSTER'

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini dile getirerek, şunları söyledi:
"Kürsüye çıkıyor, 'Ya benimle olun ya önümden çekilin' diyor. Efeleniyor. Milletin önüne çıkıp açıkça, 'Cumhurbaşkanı adayıyım' deme delikanlılığını gösteremeyenlerin ülkenin hangi meselesinin çözümünde devrimci bir yaklaşımla reform yapabileceğini doğrusu merak ediyorum. Bay Kemal, senin nasıl bir devrimci olduğunu bilmiyorum ama ben muhafazakar bir devrimciyim."  

Kaynak: Diyarbakır Söz