Ciğer yemekle siyaset yapılmaz

Diyarbakır’da temaslarda bulunan ancak Diyarbakır annelerini ziyaret etmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’dan tepki geldi. Aydın, “Diyarbakır’a gelmek ciğer yemekle olmaz, yürekli annelerin yanında durmakla olur” dedi.

Ciğer yemekle siyaset yapılmaz

Diyarbakır’da bazı programlara katılan ancak HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın tepki geldi. Diyarbakır annelerini ziyaret etmeyen İmamoğlu’nu eleştiren Aydın, “Diyarbakır’a gelmek ciğer yemekle olmaz, yürekli annelerin yanında durmakla olur” dedi.

İMAMOĞLU DİYARBAKIR GEZİSİ

Hafta sonu Diyarbakıra gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İş İnsanları ile bir otelde bir araya geldi. İmamoğlu, Restorantta ciğer kebabı yedikten sonra HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP’li Eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile birlikte bir resim sergisi açılışına katıldı. İmamoğlu’nun Diyarbakır’a kadar gelip bu programları gerçekleştirip Diyarbakır Annelerine uğramamasına AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’dan tepki geldi. İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretini değerlendiren Aydın şunları söyledi:

CİGER YEMEKLE SİYASET YAPILMAZ

 “Toplumsal duyar kasıp insani sorumluluktan kaçanlar iyi bilmeli ki insanlığın vicdanında derin izler bırakan bu şanlı direnişe sessiz kalıp bunlara sebep olanlarla el ele yürüyenler toplum vicdanından asla kurtulamayacaklar. Diyarbakır’a gelmeye gücü yetip de Diyarbakır annelerinin yanına gelebilmeye yüreği yetmeyenlere seslenmek istiyorum. Diyarbakır’a gelmek ciğer yemekle olmaz, yürekli annelerin yanında durmakla olur. Bizler annelerinden koparılan çocukların, evlat hasretiyle hayatı zindan olan annelerin, çocuğundan uzak bir şekilde gece gündüz uykusuz kalan babaların sesiyiz. İmamoğlu’nun yüreği yetiyorsa gelsin ve yıllardır terörden dolayı çocuklarından mahrum bırakılan bu anneleri ziyaret edip teröre ve destekçilerine lanet etsin” dedi.

KÜRTLER ÜZERİNDEN ALGI OLUŞTURULUYOR

Aydın, son dönemlerde birlikte iş tutan CHP ve HDP’nin ise Kürtler üzerinden sorun algısı oluşturup bundan nemalanmaya çalıştığını ifade etti. Kürtlerin Türk soluna patinaj haline getirilmeye çalışıldığını belirten Aydın, “HDP için Kürt gençlerinin kanını Türk solunun pespayelerine peşkeş çekmek normal görülebilir. HDP’nin Kürtlerin iyiliği için, rahatlığı için ve yarınları için hiçbir projesinin planının olmadığını çok iyi biliyoruz. Kürt kardeşlerimizin oylarının, Kürtlere yapılan tüm kötülüklerin anası olan CHP’ye peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler