CHP'den engelliler broşürü

CHP, hükümetin engellilere yönelik çalışmalarıyla ilgili eleştirilerini ve iktidara gelmeleri halinde yapacakları proje ve hizmetleri içeren broşür hazırladı.

CHP'den engelliler broşürü

CHP Engelliler Üst Kurulu'nca hazırlanan broşürde Türkiye nüfusunun yüzde 13'ünü engelli yurttaşların oluşturduğuna işaret edilerek, iktidarın bu kesimin sorunlarına çözüm üretemediği ifade ediliyor.
Sayıları 8,5 milyonu bulan engelli yurttaşların işsizlik, yetersiz eğitim ve sağlık hizmeti, elverişsiz fiziksel koşullar ve olumsuz önyargılar nedeniyle toplumsal hayata uyum sorunu yaşadıklarının belirtildiği broşürde, Türkiye'de 1 milyon 822 bin engellinin işgücüne katılabilir durumda olduğu, ancak çalışan engelli sayısının ise 374 bin olduğu kaydediliyor.
İktidarın görevde olduğu süre boyunca engelli vatandaşlar için yeterli kaynağı ayırmadığı, başta eğitim ve sağlık olmak üzere pek çok alanda bu yurttaşlara yönelik düzenlemeleri yeterine yapmadığı ileri sürülen broşürde CHP'nin iktidara gelmesi halinde hayata geçirilecek proje ve hizmetler de anlatılıyor.
CHP iktidarında, engellilerin sağlık hizmetlerinden eşit, kaliteli ve bedelsiz olarak yararlanmasının sağlanacağı, engellilere yönelik katkı payları ve muayene ücretlerinin kaldırılacağı, Bakım Sigortası Yasası'nın çıkarılacağı, bakıma muhtaç tüm engellilere yoksulluk ölçütü gözetilmeksizin bakım hizmeti sunulacağı, kamu ve özel sektörde engelli istihdamına yönelik kotaların artırılacağı ve meslek sahibi olmaları için vergi avantajları ve faizsiz kredi olanakları oluşturulacağı aktarılıyor.
Ayrıca, CHP'nin engelli vatandaşlarla ve onların örgütleriyle yan yana çalışacağı, bu vatandaşların karar alma mekanizmalarında etkin rol alabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapacağı da broşürde yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz