CHP'de ön seçim yarışı

Kontenjan adaylığı yerine İzmir’de ön seçime girme kararı alan CHP lideri listeye girmek için 80 isimle yarışacak. CHP’de Kılıçdaroğlu, Baykal,Sarıgül,Önder Sav'ın da aralarında bulunduğu 1871 isim ön seçime girecek, ön seçimler 29 Mart’ta yapılacak. 17 kişilik Parti Yönetimini oluşturan MYK'nın 15 üyesi kontenjan adaylığını tercih etti.

CHP'de ön seçim yarışı

 CHP’de milletvekili aday adayları arasında listeye girme yarışı sürerken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da ön seçime girme kararı aldı. Kılıçdaroğlu buna göre İzmir ikinci bölgeden ön seçime girecek. CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre  Kılıçdaroğlu ikinci bölgede 80 isimle milletvekili adaylığı için yarışacak. Ancak bu sayının değişme ihtimali de var. Kesin liste, 24 Mart'ta Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilecek.

>ÖN SEÇİM MARATONU

>Bu isimler arasında ise İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Mustafa Moroğlu da yer alıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön seçim öncesinde İzmir’e gideceği ve ön seçim çalışmalarına katılacağı da öğrenildi. CHP lideri  Twitter'dan yaptığı açıklamada “ Demokrasinin anlamını yitirdiği bu günlerde demokrasiyi yeniden anlamlandırmak için girdiğim ön seçimin Türkiye’ye örnek olmasını istiyorum” dedi.

>CHP liderinin ön seçim kararında eski Genel Başkan Deniz Baykal, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve eski  CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın ön seçime girmesinin ve ilk sıranın kadın adaylara ayrılmasının etkili olduğu yorumu yapılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz