'CHP, Türkiye'nin takdir edilmesinden rahatsız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: “CHP siyaseti bizden öğrenemez çünkü demokratik siyasetle ilgileri yok” dedi.

'CHP, Türkiye'nin takdir edilmesinden rahatsız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye’deki değişimi öven AB üyesi 16 ülke Dışişleri bakanının makelesi üzerine o bakanlara mektup gönderen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’na yüklendi. Loğoğlu’nun, “Siyaseti sizden mi öğreneceğiz? CHP dış politikada tecrübeli” cevabı üzerine Çelik “CHP siyaseti bizden öğrenemez çünkü demokratik siyasetle ilgileri yok” dedi.

 

Militan yargı ve darbe umudu bitti

Loğoğlu’nun AB’nin 16 ülkesinin dışişleri bakanlarının Türkiye’yi takdir etmesinden rahatsız olduğunu belirten Çelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada “CHP’li Loğoğlu, AB Dışişleri Bakanlarına Türkiye’yi şikayet eden bir mektup yazdı. Kendi ülkesini AB Dışişleri Bakanlarına şikayet etti. Loğoğlu’nun Türkiye’yi, AB Dışişleri Bakanlarına şikayet eden, utanç vesikası olarak tarihe gecen mektubuna cevap verdik. CHP içerde militan yargı ve askeri darbeden umudunu kesince simdi Türkiye’yi AB’ye ve dış dünyaya yalanlar üreterek şikayet etmeye başladı. Kendilerine cevap verdik. Buna karşılık, bizi eleştiriden rahatsız olmakla suçluyorlar. Yaptıkları eleştiri değil; yalan ve ispiyonlama” dedi.

 

Dış odaklara yalvarmasınlar

“Eğer güçleri yetiyorsa milletimizi ikna etsinler” diyen Ömer Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Dış dünyadan medet ummasınlar. Geçmişte darbecilere bugün yabancı odaklara yalvarmasınlar. Loğoğlu, cevabımız üzerine bir açıklama yapmış: ‘Siyaseti sizden mi öğreneceğiz CHP dış politikada tecrübeli.’ CHP siyaseti bizden öğrenemez çünkü demokratik siyasetle ilgileri yok. Ayrıca bizim siyasetimizle onlarınki arasında ahlak ve vizyon farkı var. CHP’nin bizden siyaset öğrenmesi için, genetiği değiştirilmiş bir siyasi ürün olmaktan kurtulması gerekiyor.”

 

CHP sadece ezberleri bilir

“CHP’li Loğoğlu ayrıca ‘Dış politikada tecrübeliyiz’ demiş. Neyin tecrübesi bu?” diye soran Çelik, “Soğuk Savaş dönemindeki ezberleri tekrardan başka ne bilir CHP? ‘Soğuk Savaş Dönemi’nde, pasifizm temelindeki ezberlerle dış politika teknokratlığı yaptılar. Simdi o mantıkla siyaset yapıyorlar. 50 yıldır CHP’nin dış politikada vizyoner tek bir tutumu yoktur. CHP’nin tecrübesi sadece yasanmış zamanla ilgili sayısaldır. Siyasal değil Türkiye’nin takdir edildiği her durumda, CHP içerde militan yargı ve askeri darbelerle işbirliği içinde yaptığını dışarıda yapmaya çalışıyor” diye konuştu.

Irkçıların söylediklerini tekrarlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Loğoğlu’nun şikayet mektubunda dile getirdiği hususların, Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olan yabancı odakların tezleriyle aynı olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin etkin dış politikasından rahatsız olan yabancı odaklar ne diyorsa aynısını CHP tekrar ediyor. Çünkü ezberleri o odaklara bağlı. CHP’nin şikayet mektubundaki kara propagandaya ne milletimiz itibar ediyor, ne de aklı başında yabancılar. Adı üstünde ‘kara propaganda.’ Rus Jirinovski’nin ya da Batı’daki ırkçıların Türkiye hakkında söylediklerini bire bir CHP tekrar ediyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz