Çağdaş borsacılık anlayışıyla hizmet

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Yeşil, “Diyarbakır'a 1 üniversite ile 2 İlköğretim okulu kazandırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Çağdaş borsacılık anlayışıyla hizmet

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanlığına tekrar aday olan mevcut başkan Engin Yeşil, seçilmesi bölge üreticisine büyük fayda sağlayacak olan 100 bin ton kapasiteli Lisanslı Hububat Deposu projesi ve 30 bin tonluk Lisanslı Pamuk Depoculuğu Projesinin yanı sıra kente 1 üniversite ile 2 İlköğretim okulu kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Yeşil, beraberinde Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Şeyhmus Ayhan, Şükrü Boylu ve Basın Şefi ramazan Demir ile birlikte Uzay Haber’i ziyaret etti.

Uzay Haber ve Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur ile bir süre sohbet eden Başkan Yeşil, tekrar seçilmesi durumunda hayata geçirmek istediği projeleri hakkında bilgi verdi. Yeşil, bölgenin en güçlü ve dinamik sivil toplum kuruluşlarından biri olan Diyarbakır Ticaret Borsasında göreve geldiği iki yıllık süre zarfında kent için başlatmış oldukları projeleri tamamlamak amacıyla “kentte hizmet zamanı ve çağdaş borsacılık anlayışı” şiarı ile tekrar Diyarbakır Ticaret Borsasına yeniden aday olduğunu söyledi.

HUBUBAT DEPOSU, LİSANSLI PAMUK DEPOCULUĞU

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanının milletvekili olmasından sonra devraldığı Diyarbakır Ticaret Borsasında iki yılda kentin ve üyelerin sosyal ve ekonomik alanlarındaki sorunlarına ilişkin çözüm arayışları içerisinde olduğunu belirten Başkan Yeşil, “Bu projelerimiz bölge üreticisine büyük fayda sağlayacak olan 100 bin ton kapasiteli Lisanslı Hububat Deposu projesi, yine bölge üreticisine büyük katkı sağlayacak 30 bin tonluk Lisanslı Pamuk Depoculuğu Projesidir. Bu iki projemizin fizibilite çalışmaları tamamlanmış olup projeler tamamlandıktan sonra bölge üreticisi elektronik ürün senedi üzerinden ürünlerinin alım-satımlarını gerçekleştirebilecektir” dedi.

Başkan Yeşil, bölge üreticisinin, ürettiği ürünlerin piyasada hak ettiği değeri bulabilmesi için tam donanımlı Hububat ve Pamuk Analiz Laboratuarını kurduklarını ifade ederek, bu laboratuarda yapılan analizlerin ulusla arası düzeyde geçerli olması için akreditasyon çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

“İSO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİNİ ALDIK”

İki yılda yaptıkları çalışmaları sıralayan Yeşil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üyelerimize yönelik bir önemli projemiz ise yapılacak bir çalıştay ile üye taleplerini göz önünde bulundurarak, geniş bir mutabakat dahilinde kentimiz Şanlıurfa yolu, Silvan yolu ve Mardin yolları üzerinde bulanan Hububat alım satım depolarını tek bir alanda toplayıp Hububat Alım Satım Organize Bölgesini kentimize kazandırmayı hedeflemekteyiz. Üyelerimize hizmeti en kaliteli ve Ulaşılabilir bir noktada vermek için Bismil ilçemizden başlayarak iş yoğunluğunun yüksek olduğu ilçelerimizde tescil büroları açmaya başladık ve Bismil ilçemizin ardından Ergani ilçemizde de tescil büromuzu tamamlayarak üyelerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Borsamızda verilen hizmetin kalitesini artırmak, üye memnuniyetini sağlamak için İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesini aldık ve daha sonra Diyarbakır Ticaret Borsamızın 5 Yıldızlı Borsalar arasına girmesini sağlayan TOBB Akreditasyon sistemini gerçekleştirerek, Diyarbakır Ticaret Borsamızı 5 Yıldızlı Borsa konumuna getirdik.”

Bu çalışmaların yanı sıra borsanın Diyarbakır için üzerine düşen sosyal sorumluluk projelerini de yürüttüğünü kaydeden Başkan Yeşil, bu kapsamda özellikle yatırımcı üyelere danışmanlık hizmeti verildiğini, okul çağındaki çocuklara eğitim öğretim dönemlerinde, giyim ve kırtasiye destekleri yapıldığını ve kentte bulunan yoksul ailelere yönelik her yıl düzenli olarak gıda yardımları yapıldığını aktardı.

“BORSA TARIM KOMPLEKSİNİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Başkan Yeşil, bölgenin en önemli gelir kaynağı olan tarımsal üretim konusunda araştırmaların yapılacağı, yeni deneme çalışmalarının organize edileceği ve uzaktan ürün algılama sisteminin kurulacağı “Borsa Tarım Kompleksinin” fizibilite çalışmalarının yapılmış olduğunu ve proje aşamasına geldiğine işaret ederek, “Üreticilerimizin ürün kalitesine ve verimini artırmalarına yönelik sahada bilgilendirme eğitimleri projemizi de hayata geçirmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda uzman ekiplerimiz tarafından üreticilerimiz bilgilendirilmektedirler” diye konuştu.

“TARIMA DAYALI İHTİSAS BESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE TÜM PARSELLER TAHSİS EDİLDİ”

Başkan Yeşil ayrıca Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesine yönelik yapılan çalışmaların ardından tüm parseller tahsis edildiği müjdesini vererek, şunları söyledi:

Kurulumunda öncülüğünü Diyarbakır Ticaret Borsamızın yaptığı Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgemizin geçmiş dönemlerden kalan borçları ödenerek, alt yapı ve üst yapı eksiklikleri yönetimimiz tarafından tamamlanmıştır. Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgemize yönelik yapılan bu çalışmaların ardından tüm parseller tahsis edilmiştir. Bunların yanı sıra 60 Yatırımcı adayımız ek Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayisinin kurulması için talepte bulunmuştur. Bu talepler doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimler başlatılmıştır. Bu talebimiz gerçekleştiği taktirde ilimize ek Besi Organize Sanayi Bölgesi Kazandırılacaktır.”

BİR ÜNİVERSİTE İKİ OKUL

Göreve devam ettiği takdirde Diyarbakır Ticaret Sanayi Odamız ile birlikte ortak projeler üreteceklerini beyan eden Başkan Yeşil, “Diyarbakır Ticaret Borsası olarak ilimize 1 üniversite ile 2 İlköğretim okulu kazandırmayı hedeflemekteyiz. Kentimiz ve Üyelerimiz için Önemli Olan Bu projelerimizi tamamlamak, yeni projelerimizi hayata geçirmek, ilimize ve bölgemize yönelik hizmetlerimizi sürdürmek amacıyla kentte hizmet zamanı ve çağdaş borsacılık anlayışı ile Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetimine yeniden aday olduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler