'Bugün mazlumun ahının aheste aheste çıktığı gündür'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili olarak '' Bugün mazlumun ahının aheste aheste çıktığı gündür'' dedi.

'Bugün mazlumun ahının aheste aheste çıktığı gündür'

Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, öne çıkan mesajlar şöyle:

-Suriye yönetimi şu anda zamana oynamaktadır. Ateşkes konusunda her ne kadar umutsuz olsak da bekleyecek, gelişmeleri yakından takip etmeye, uluslararası kamuoyunun dikkatlerini Suriye'ye çekmeye devam edeceğiz.

-Bize her fırsatta yolsuzluk iftirasında bulunan, çamur atan CHP'li yöneticilere, eğer yolsuzluk görmek istiyorsa kendi partilerine bakmalarını, eğer yolsuzluk görmek istiyorlarsa aynaya bakmalarını özellikle tavsiye ediyorum.

-Sen hayatında hiç yüksek hızlı treni bindin mi? Bu herhalde eşantiyondan olmadı. İstanbul Boğazı'nın altında raylı sistem tüp geçit yapılıyor. Girme boğulursun, bunlar yolsuzlukların olduğu bir iktidarda olabilir mi?

-Hiçbir güç, hiçbir kurum, hiçbir makam TBMM'nin ve millet iradesinin üzerinde değildir. TBMM'nin ve millet iradesini çiğnemek, hiç kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. 27 Mayıs'ta 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta TBMM'yi yok sayanlar, kendi iradelerini millet iradesinin üzerinde görenler, bu ülkeye ve bu millete kötülüklerin en büyüğünü yapmıştır.

-İnançlarımıza hakaret eden, tahrik senaryolarında başrol oynayan, emirle manşet atan, yazı yazan, her gün ekranlarından milletin üzerine pislik boca eden o bazı yayınlara metanetle sabrettik. İşte bugün, sabrın selamete erdiği gündür. Bugün mazlumun ahının aheste aheste çıktığı gündür. Bugün adaletin tecelli ettiği, bağımsız yargının hiçbir baskı olmadan vazifesini yerine getirdiği gündür. Bugün demokrasinin de milli iradenin de TBMM'nin de anlam kazandığı, güç kazandığı gündür.

-Biz demokrasiye, milli iradeye nasıl sahip çıktıysak, sizler de aynı şekilde onlara sahip çıkacaksınız. Siz darbeye çanak tutanları, alkış tutanları, şapkasını alıp gidenleri değil, her ne pahasına olursa olsun, demokrasiyi, milli iradeyi savunanları örnek alacaksınız.

-Türkiye'de bundan sonra demokrasi asla ve asla kesintiye uğramayacaktır. Demokratik rejime, hükümete kastedenler er ya da geç sanık sandalyesine oturacak ve bu millete kötülük yapamayacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz