Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen Baasçısın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 'Baas rejimine benzer zihniyet taşımakla' suçladı.

Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen Baasçısın

Kılıçdaroğlu’nun geçen haftaki grup toplantısında Ömer Seyfettin’in Pembe İncili Kaftan hikayesi üzerinden dış politikalarını eleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, AK Parti’nin dış politikada ortaya koyduğu tavrın bu hikayede ortaya koyulan tavır olduğunu söyledi. Erdoğan, “AK Parti ile CHP’nin dış politika vizyonlarının kıyası bile mümkün değildir.” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen haftaki grup toplantısında Ömer Seyfettin’in Pembe İncili Kaftan hikayesi üzerinden kendilerini eleştirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu için “Belki de okumamıştır. Bu hikayeyi okumuş mu okumamış mı gerçekten bilmiyorum. Bu hikayeyi birilerinin ona özetleyerek anlatmasına gerek var.” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz bu hikayenin bu milletin yüzyıllarca arzuladığı liderliğin özellikle kurulması ve böyle bir dış politika tavrını anlattığı olarak ve AK Parti’nin 9,5 yıl boyunca dış politikada ortaya koyduğu tavır, işte bu hikayede hayali kurulan tavırdır. Yani ecnebilerin karşısından el pençe divan duran liderlerin olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti değil.”

Hikayede İran’da Şah İsmail’i ziyaret eden Osmanlı elçisinin yaptıklarının anlatıldığını aktaran Erdoğan, “Osmanlının elçileri yere serdikleri kaftanı tekrar omuzlarına giymezler' diyecek kadar asaletli olan bir elçidir. İşte AK Parti dış politikada bu hayali gerçeğe dönüştürmüştür. AK Parti her platformda her mesele karşısında dik durmuş bu bayrağın ve asil toprakların şerefini, onurunu sarsılmadan taşımıştır. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada özellikle de mazlum halklar nezdinden Türkiye, Osmanlının ahfadı olduğunu her zeminde her fırsatta göstermiştir.” dedi.

"AK PARTİ İLE CHP’NİN DIŞ POLİTİKA VİZYONUNUN KIYASI BİLE KABİL DEĞİLDİR"

“Bize Pembe İncili Kaftan’ı okumamızı tavsiye edenler, Yunanistan basınında nasıl dalga konusu olduklarını bile unuttular.”diyen Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara gelince Yunan ekonomisini bile kurtaracaklarını ifade ettiğini hatırlattı. Erdoğan, “Yunanistan’ın en büyük gazetesi ‘Dayan Yorgo, Kılıçdaroğlu geliyor’ diye haber yapmış dalgasını geçmiştir.” dedi.

Erdoğan, sözlerini devamında “Bir Amerikalı yazarın kuyruğuna takılıp İsrail’de basın ve düşünce özgürlüğü olduğunu savunmuştu. Şimdi buyursun İsrail’in Almanya’dan Nobel ödüllü Günter Grass’a koyduğu ülkeye giriş yasağını izah etsin. Nasıl izah edecek?”diye sordu.

KILIÇDAROĞLU'NA ÖMER SEYFETTİN'DEN DİYET TAVSİYESİ

Erdoğan Kılıçdaroğlu’na ayrıca “Suriye’deki Baas rejimi ile benzer zihniyeti benzer kafayı taşıyan, bize dış politika konusunda tavsiyede de bulunamaz yol da gösteremez. Sen Kılıçdaroğlu, sen Baasçısın. Kendi ülkesinin ekonomisini kötüleyen biri bize Pembe İncili Kaftan’dan söz edemez. Sayın Kılıçdaroğlu bize bizim en iyi bildiğimizi tavsiye etmekten vazgeçsin, gitsin Ömer Seyfettin’in Diyet isimli eserini okuyuversin. Kılıçdaroğlu orada bizzat kendisini görecek. Hikayede diyetini ödeyen bir insanın özgür olamayacağını görecek. Geçmişiyle yüzleşmediği, geçmişin diyetini ödemediği sürece CHP Genel Başkanı koltuğuna oturmasını isteyenlere diyetini ödemediği sürece Kılıçdaroğlu darbelere karşı çıkamaz, darbelerle hesaplaşamaz.”

        28 Şubat soruşturmalarına değinen Erdoğan, “Aynı anda hem Ergenekon’un avukatı hem de darbe karşıtı olunmaz.” dedi. Erdoğan, 'AK Parti’yi 28 Şubat üretti' iddialarına ise “AK Parti’yi bu millet üretmiştir.” diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’na “Peki sizi o genel başkanlık koltuğuna kim oturttu, kaset komplolarının ardından kim getirdi? Önce bununla yüzleşin.”diye soran Erdoğan, “Bu millet ne söylediğinize değil ne yaptığınıza bakar.” ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEDE DARBELERİN KUVÖZİNDE SADECE CHP YETİŞMİŞ VE ÜREMİŞTİR"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “28 Şubat’a selam duracaksınız, 27 Nisan’a selam duracaksınız, 27 Mayıs darbesinden övgüyle bahsedeceksiniz. Sonra da çıkıp 'AK Parti’yi 28 Şubat üretti' diyeceksiniz. Bu ülkede darbelerin kuvözünde sadece CHP yetişmiş ve üremiştir. CHP’den başka hiç kimse darbelerden nemalanmamıştır. Daha ilk günden 28 Şubat soruşturması başladığı anda intikam kelimesini telaffuz edenler, milyon kere de 'darbe karşıtıyım' deseler samimiyetlerine kimseyi ikna edemezler.”

"28 ŞUBAT'TA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

28 Şubat konusunda 'asla intikam duygusu içinde olmadıklarını' yineleyen Başbakan Erdoğan, “Süreç hukuki bir süreçtir ve hukukun gayesi de intikam almak değil, adaleti tesis etmektir. Ucu nereye varıyorsa, kime dokunuyorsa, sorumluların yargılanması için biz üzerimize düşeni yaparız ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü halk 12 Eylül’de bize bu görevi verdi.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz